Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Po dobodanej dievčine útok na babičku. Kim sa chce vrátiť do najluxusnejšej väznice
Zdielať na

Po dobodanej dievčine útok na babičku. Kim sa chce vrátiť do najluxusnejšej väznice

PEZINOK / Muž, ktorý brutálne dobodal mladé dievča, sa opäť postavil pred súd. Tentokrát sa posadil na lavicu obžalovaných za útok na dôchodkyňu. Staršej žene okrem niekoľkých rán uštedril aj rasistické slová a nadávky. Pri odchode z pojednávačky mal jedno prianie. Želal si, aby ho vrátili späť do tej najluxusnejšej väznice na Slovensku.

Kedysi to bol Anton Baláž, no už roky si hovorí Kim Balážu. Je právoplatné odsúdený za pokus o vraždu. Pred pol rokom dostal 19 rokov na tvrdo za to, že bezdôvodne pobodal 17-ročné dievča. Zaútočil na ňu odzadu a útok prežilo len zázrakom. Na ulici v Trenčíne jej spôsobil tri rany nožom rovno do chrbta. "Ja sa chcem odvolať. Mám na to právo," uviedol odsúdený.

Zaútočil aj na dôchodkyňu

Kim sa teraz pred súd dostal opäť. Tentokrát pred ten špecializovaný. Prokurátor ho obžaloval pre extrémistický trestný čin a napadnutie dôchodkyne. Kim si svoju obeť vybral náhodne. Na priechode pre chodcov v Dubnici nad Váhom jej dal päsťou do hlavy, kopol ju do zadku a pokračoval aj keď ležala na zemi. Tým to ale neskončilo. Adresoval jej ešte spŕšku nadávok a označil ju za bielu špinu.

"To nie je pravda, to som ja nepovedala. Neviem. Pomýlila som si tú pani, takže to bolo omylom," tvrdí. Pojednávanie bolo krátke. Keďže si Kim už odpykáva za pokus o vraždu 19-ročný trest, súd mu upustil od ďalšieho trestu. Nariadil mu len psychiatrické liečenie ambulantnou formou.

Rád by sa vrátil do Ilavy

Napadnutej dôchodkyni poslal aj odkaz Podľa jeho vyjadrenia šlo o náhodnú pani. Prokurátor aj samotný Kim boli s rozhodnutím súdu spokojní. "Prokuratúra považuje rozhodnutie súdu za zákonné a spravodlivé a voči rozhodnutiu nepodala odpor," dodal prokurátor Oliver Janíček. Odsúdený Anton Baláž, alias Kim Balažu, mal pred odchodom z budovy súdu ešte jedno želanie. Prial si, aby ho vrátili späť do väznice v Ilave. Vraj to je najluxusnejšia basa na Slovensku.

Najčítanejšie správy