Polojasno
19°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Tragický pracovný úraz: Vo fabrike Duslo Šaľa prišiel o život zamestnanec
Zdielať na

Tragický pracovný úraz: Vo fabrike Duslo Šaľa prišiel o život zamestnanec

ŠAĽA / Vo fabrike Duslo Šaľa sa stal vážny pracovný úraz. O život prišiel 61-ročný zamestnanec. Ten sa počas práce zrútil z niekoľko metrovej výšky. Úraz, ku ktorému došlo v pondelok, vyšetruje nielen polícia, ale aj inšpektorát práce.

Informáciu ako prvý priniesol portál tvnoviny.sk. Zamestnanec v ranných hodinách kontroloval parovod. Zamestnanec, počas toho prechádzal cez mostovú lávku a zrejme si nevšimol, že tam chýba jeden kovový rošt. Cez otvor sa zrútil dole. "Pri prechádzaní cez mostovú lávku prišlo k pádu poškodeného z výšky približne 6 metrov cez otvor v podlahe," uviedol pre TV JOJ Martin Mada, riaditeľ Inšpektorátu práce Nitra.

​Ján dopadol rovno na betónovú časť. Utrpel viaceré zranenia, no zo začiatku komunikoval, sťažoval si na bolesti nôh. Počas pádu však utrpel aj ďalšie zranenia. S ťažkými zraneniami záchranári muža previezli do nemocnice. Okamžite ho operovali, no zraneniam, žiaľ, podľahol.

Parovod, kde sa všetko udialo, je momentálne v rekonštrukcii. Aj preto na lávke zrejme chýbal kovový rošt. Vo fabrike boli aj inšpektori práce, ktorí teraz preverujú, čo sa stalo a či boli dodržané predpisy. "Inšpektorát práce zisťuje okolnosti vzniku úrazu a úroveň ochrany na pracovisku," priblížil Mada.

Rovnako sa týmto smrteľným úrazom už zaoberajú aj policajti. Všetko je stále v štádiu vyšetrovania. Nebohý Ján pochádzal zo Šale. "Poverený príslušník začal stíhanie," uzavrela Viktória Borloková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre..

Prípadom sa zaoberá Inšpektorát práce aj polícia. "Inšpektorát vo veci koná a zisťuje ďalšie skutočnosti súvisiace s vyšetrovaním predmetného úrazu," uzavrel Mada.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy