Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Vážna nehoda v Kútoch: Po zrážke s autobusom musel pre cyklistu priletieť vrtuľník
Zdielať na

Vážna nehoda v Kútoch: Po zrážke s autobusom musel pre cyklistu priletieť vrtuľník

KÚTY / Záchranársky vrtuľník letel do Kútov na Záhorí po tom, čo autobus narazil do 69-ročného cyklistu. Nehoda mu spôsobila vážne poranenie hlavy a pľúc. Zasahovali všetky záchranné zložky.

​Nehoda sa stala v utorok 16. apríla krátko po 07.00 h ráno. Cyklista šiel po hlavnej ceste cez obec Kúty. Pri odbočovaní na vedľajšiu ulicu prišlo k stretu s autobusom. Cyklista utrpel pri zrážke viaceré zranenia, s ktorými ho museli leteckí záchranári transportovať do bratislavskej nemocnice.

Okolnosti nehody stále nie sú známe

Policajti podrobili vodiča autobusu dychovej skúške, ktorá ukázala negatívny výsledok. Alkohol u cyklistu budú zisťovať zo vzorky jeho krvi. Polícia presné príčiny nehody stále vyšetruje. "Upozorňujeme cyklistov, aby nestrácali ostražitosť na miestach, ktoré dobre poznajú, a to aj v uliciach svojich obcí," uviedla polícia.

Vodičov zase vyzýva k predvídavosti a prispôsobeniu svojej jazdy situácii na ceste. "Radšej spomaľte a jazdite tak, aby ste boli schopní včas zareagovať na akúkoľvek prekážku," dodáva trnavská polícia na sociálnej sieti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy