Polojasno
20°
Bratislava
Oslava návratu z väzenia skončila bitkou v osade. Rodiny muselo krotiť 15 policajtov
Zdielať na

Oslava návratu z väzenia skončila bitkou v osade. Rodiny muselo krotiť 15 policajtov

LUČENEC / Rozruch zažili obyvatelia v osade Rapovská križovatka. Naraz tam zasahovalo až 15 policajtov. Niektorí práve nastupovali do služby, kolegom pomohli aj policajti, ktorí celodennú službu práve končili. Tušili, že problém sa môže vystupňovať.

Policajtom volali na tiesňovú linku svedkovia. Informovali o incidente v okrajovej časti mesta Lučenec. Zásah policajtov bol nevyhnutný. Na Rapovskej križovatke žijú tu prevažne rómske rodiny. Jedna z nich oslavovala príchod príbuznej z väzenia. Pod vplyvom alkoholu však zrejme neboli iba oni.

"Alkohol zohral úlohu. Ona bola pod alkoholickom vplyvu. Všetci sme boli pod alkoholickom vplyvu," reagovala obyvateľka. Konflikt mal vzniknúť medzi mužmi z dvoch rodín. Príčinou mala byť žena. Následne to malo prerásť až do fyzických atakov. "Môj brat povedal, nebudeme robiť scény, lebo to je rodinná záležitosť. Lebo jeho mama je môjmu bratovi sesternica a bratranec. Lebo jeho oco a môj oco sú bratia," vysvetlila obyvateľka. "Na miesto boli vyslané viaceré policajné hliadky, psovodi, aj policajti PMJ," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová. 

Po príchode druhej hliadky – rómskych špecialistov sa už nikto nebil, no situácia bola napätá. Aby nedošlo ku ďalším konfliktom, na poriadok dohliadalo až 15 policajtov. Zasahovať museli aj zdravotníci. "Záchranári ošetrili a následne transportovali do nemocnice v Lučenci 3 ženy. 3-ročnú s povrchovým poranením hlavy, 53-ročnú s úrazom hlavy a 57-ročnú s poranením dolnej končatiny," uviedla hovorkyňa operačného strediska Petra Klimešová. Policajti napätie upokojili, na stanicu predviedli dvoch mužov. Po výsluchu ich prepustili. "Následne boli v tejto veci prijatých viacero oznámení a polícia ich objasňuje ako priestupky proti občianskemu spolunažívaniu," uzavrela hovorkyňa. Oznámenie pod aj jeden z mužov, ktorého zadržali. On bol vraj prvý, ktorého napadli a nastriekali mu do úst slzný plyn.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy