Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Falošné milosrdenstvo: Podvodníci zneužili zbierku pre raneného psíka
Zdielať na

Falošné milosrdenstvo: Podvodníci zneužili zbierku pre raneného psíka

HUMENNÉ / Reportáž je o ľudskom hyenizme. Humenský útulok spravil zbierku pre majiteľku zraneného psíka, ktorého čakala transplantácia orgánov v zahraničí a peniaze na operáciu nemala. Podvodníci však skopírovali výzvu a pridali k nej svoj bankový účet.

V prípade tohto psíka nastali zdravotné komplikácie po kolízii s autom. Situácia bola o to zložitejšia, že neľahký osud práve v tom čase postretol aj jeho majiteľov. Manželku a matku čakala transplantácia orgánov v zahraničí. O psíka prísť nechceli, no na jeho operáciu nemali dosť peňazí. "Aj my sme ten príbeh publikovali. Kto chce, môže prispieť na operáciu," uviedla Ľubica Kizáková, OZ Pomáhaj a chráň. "Psíček kríva na prednú labku, ošetrili sme ho, urobili RTG snímok, zistili sme fraktúru," priblížila Lenka Lisa, veterinárna lekárka.

​Príbeh rodiny a psíka ľudí chytili za srdce a chlpáčovi sa vyskladali na operáciu. Lenže zaujal aj podvodníkov. "Niekto od slova do slova skopíruje príspevok, použije moje fotky a len tam prilepí svoje číslo účtu. Napísané tam bolo, že je transparentný, ale samozrejme ten účet nebol transparentný a pokiaľ si to ľudia neskontrolovali a prispeli tam, tak vlastne prispeli pravdepodobne na pivo a cigarety nejakému podvodníkovi," vysvetlila Zuzana Kuciaková, zamestnankyňa útulku v Humennom

Dobrovoľníčky z humenského občianskeho združenia sa už v tejto súvislosti obrátili aj na políciu a žiadajú o prešetrenie. Skopírovaný príspevok sa objavil v nitrianskej skupine na sociálnej sieti. "Ľudský hyenizmus. Ináč to ani neviem pomenovať, pretože táto rodina práve potrebovala pomoc naozaj vo veľmi vážnej situácii," zhodnotila Kizáková. "Niekto takto zneužije zlú situáciu inej rodiny a zneužije dobro ľudí na svoje vlastné obohatenie sa. Zostáva nám len dúfať, že ten príspevok tým, že tam bol krátko, tak nikto nič neprispel," doplnila Kuciaková. Ľudí preto upozorňujú, aby si radšej vopred skontrolovali, komu vlastne príspevky na pomoc zvieratám posielajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy