Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Neznámy páchateľ sprejom poškodil budovu Okresného súdu
Zdielať na

Neznámy páchateľ sprejom poškodil budovu Okresného súdu

BARDEJOV / Zatiaľ neznámy páchateľ v stredu 27. marca skoro ráno so sprejom v ruke popísal fasádu a vstupný vchod Okresného súdu v Bardejove. Nechal tam hanlivý odkaz polícii a na vchodových dverách odkaz o 20tich rokoch trápenia.

tvjoj

​Nateraz neznámy páchateľ prišiel k budove súdu v skorých ranných hodinách. Takýto pohľad sa po jeho vyčíňaní naskytol všetkým, ktorí prechádzali okolo súdu. "Na sklenených vchodových dverách ako aj na fasáde budovy vytvoril viaceré nápisy červenou farbou," ozrejmila Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.  "Nech už človek cíti akúkoľvek nespravodlivosť, toto je už cez," povedal jeden z obyvateľov Bardejova.

"Vzniknutá škoda zatiaľ nebola vyčíslená," dodala Ligdayová. "Aktuálne správa súdu rieši odstránenie poškodenia," uviedla Ivana Petrufová, hovorkyňa Krajského súdu v Prešove. "Tak vidím, že gramatika páchateľovi nič nehovorí," poznamenal obyvateľ Bardejova.

Kým na vstupných dverách zanechal odkaz v šariščine o 20 rokoch trápenia, na fasáde pribudol hanlivý odkaz polícii a výzva, že chce ísť pred sudcu. Podľa zdroja televízie JOJ sa mal podozrivý muž sám k činu prihlásiť. Polícia však nateraz nepotvrdila, že by niekoho konkrétneho obvinila.

Krátko po čine sa o moped zaparkovaný neďaleko súdu zaujímala polícia. "Tak polícia prišla k motorke, skontrolovali, či tam nie je nejaká výbušnina," povedal jeden z obyvateľov. "V prípade sú vykonávané procesné úkony potrebné k zisteniu skutkového stavu veci," informovala Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy