Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Mimoriadna situácia na Kysuciach: Vo fabrike s chemikáliami vypukol požiar
Zdielať na

Mimoriadna situácia na Kysuciach: Vo fabrike s chemikáliami vypukol požiar

ŽILINA / Veľký požiar, pri ktorom zasahovali hasiči z celých Kysúc, Žiliny a dokonca aj z Bytče. Informácia o požiari v sklade chemických látok v Kysuckom Novom Meste postavila do pozoru tri regióny.

V sklade mali rôzne rozpúšťadlá, farby, riedidlá, toluén aj letnú zmes do ostrekovačov. Horieť začalo krátko pred koncom pracovnej zmeny, keď už zamestnanci vypli stroje. "Prieskumom na mieste bolo zistené, že horí výrobná hala a v nej sa nachádzajúce výrobné linky," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Mária Pohanková Zahatlanová.

Ľudia žijúci v okolí fabriky boli upozornení, aby nevychádzali von, neotvárali okná, nevetrali a nezdržiavali sa vonku. Priestor je uzavretý, hasiči zasahujú v dýchacích prístrojoch. 

"Na miesto udalosti bolo postupne vyslaných 37 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru," spresnila. Ide o hasičov z Kysuckého Nového Mesta, Čadce, Turzovky, Bytče či Žiliny. Zasahuje aj jednotka zo Strednej odbornej školy Požiarnej ochrany Ministerstva vnútra SR v Žiline a dobrovoľní hasiči z Horného Vadičova i Kysuckého Lieskovca.

Krátko pred treťou hodinou hasiči požiar lokalizovali. Jednu zo zamestnankýň firmy mal zasiahnuť kanister. "Došlo k zraneniu jednej osoby, ktorá je v opatere záchranárov," uviedol Stanislav Zdařil, riaditeľ KR HaZZ Žilina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy