Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Pre telefonovanie spôsobila haváriu. 62-ročná vodička ohrozila mladú rodinu
Zdielať na

Pre telefonovanie spôsobila haváriu. 62-ročná vodička ohrozila mladú rodinu

MORAVSKÉ LIESKOVÉ / Aj napriek tomu, že polícia zvýšila pokuty za telefonovanie za volantom, opäť došlo k nehode. Konkrétne k zrážke dvoch vozidiel neďaleko Nového Mesta nad Váhom. Staršia vodička sa totiž viac venovala mobilnému telefónu, než riadeniu.

Vracali sa domov s plne naloženým vozíkom, keď prišiel silný náraz. Mladá rodina sa v okamihu ocitla v ohrození života na rovnej ceste pri obci Moravské Lieskové. Vodička tohto auta podľa svedkov telefonovala, keď náhle prešla do protismeru. "62-ročná vodička sa pravdepodobne dostatočne nevenovala vedeniu vozidla a nesledovala situáciu v cestnej premávke. Následkom toho prešla do protismeru, kde sa zrazila s protiidúcim vozidlom," informovala hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová.

Vodička nezložila telefón ani po zrážke

"Videl som, že ide nejako krížom, telefonovala," povedal účastník nehody. Okoloidúci vodiči, ktorí na mieste zastavili si všimli, že vodička telefonovala nielen pred zrážkou, ale mobil z ucha nezložila ani po tom, ako jej pribehli na pomoc. "Keď sme ju vyťahovali z auta, ešte telefonovala," priznal účastník nehody. Deti sediace na zadných sedadlách vozidla boli našťastie pripútané. Najhoršie dopadla vinníčka nehody, ktorú odviezli do nemocnice. 

"Osobám sme poskytli predlekársku prvú pomoc a na vozidlách sme vykonali protipožiarne opatrenia," informoval Ján Struhár, veliteľ zásahu HaZZ Nové Mesto nad Váhom. Dychové skúšky boli podľa hovorkyne Kuzmovej negatívne. Nezodpovedné konanie 62-ročnej vodičky sa v tomto prípade skončilo iba zdemolovanými autami. Dopravný znalec pripomína, že telefón počas šoférovania nepatrí do rúk. "Vždy musíme pozerať na obrazovku telefónu, čím sa znižuje naša pozornosť," dodal Holéci. 

"Vodičke bola na mieste udelená bloková pokuta vo výške 150 eur," uviedla Kuzmová. Polícia podľa jej slov incident rieši ako škodovú udalosť. 

Najčítanejšie správy