Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Auto zhorelo po zrážke s elektrickým stĺpom. Vodiča našli mimo vozidla mŕtveho
Zdielať na

Auto zhorelo po zrážke s elektrickým stĺpom. Vodiča našli mimo vozidla mŕtveho

DUNAJSKÁ STREDA / Tesne sa vyhol hrubému kmeňu stromu pri ceste, pravdepodobne prežil náraz do stĺpa, jeho život ale následne ukončil zrejme elektrický prúd. Vodič (45) prišiel v noci 17. marca o život v dunajsko-stredskom okrese pri bizarnej nehode.

Vodič Škody Fabia krátko pred polnocou vyšiel v pravotočivej zákrute z cesty cez priekopu na pole, kde vrazil do betónového stĺpa elektrického vedenia. Medzi Topoľníkmi a Trhovou Hradskou síce tesne minul mohutný kmeň stromu pri ceste, ale po náraze vylomil betónový stĺp, ktorý sa zrútil na strechu Fabie aj s vysokonapäťovým vedením.

Okolo prípadu sú nezodpovedané otázky

Horiace auto si všimli okoloidúci, zakrátko na miesto štartovali záchranné zložky. Po uhasení požiaru polícia najprv pracovala s verziou, že vodič z miesta nehody pravdepodobne ušiel, keďže vo vnútri vozidla nikto nebol. "Policajti našli vodiča neďaleko auta, žiaľ už bez známok života," informovala Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. 

Okrem dôvodu, prečo auto skončilo mimo cesty sa vynára viacero zatiaľ nezodpovedaných otázok. Keďže horiace auto spozorovali krátko po polnoci a výpadok prúdu energetici zaznamenali desať minút pred polnocou, je možné, že vodič náraz prežil a podarilo sa mu vystúpiť z auta.

To či elektrické vedenie spôsobilo najprv požiar auta, alebo najprv zasiahlo muža zatiaľ nie je jasné. "Polícia vyšetruje okolnosti, za ktorých k udalosti došlo, ako prečin usmrtenia a poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia," dodala Linkešová. Pre zistenie príčiny smrti vodiča bola nariadená pitva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy