Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Chodca sediaceho na ceste zrazilo auto. Nehodu neprežil
Zdielať na

Chodca sediaceho na ceste zrazilo auto. Nehodu neprežil

ŠAHY / Muža (59), ktorý zrejme sedel v strede cesty, zrazilo v utorok 12. marca večer v Šahách auto. Vodička však nezastavila a pokračovala ďalej. Sama sa napokon prihlásila na polícii s tým, že si vraj myslela, že zrazila zver. Chodec zrážku neprežil, bol na mieste mŕtvy.

Nehoda sa stala na tejto ceste neďaleko Šiah. Chodec (59), údajne sedel na ceste. V tej chvíli tadiaľ prechádzala vodička na osobnom aute a muža zrazila. "Chodec buď sedel alebo sa chcel postaviť z vozovky zhruba v strede jazdného pruhu," uviedol Ján Jenčo, znalec z odboru dopravy.

"Osobu, ktorá riadila vozidlo, pravdepodobne oslnili svetlá oproti idúceho kamióna, a preto nevidela muža na vozovke," informovala Jana Šinková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Vodička sama zavolala políciu

Vodička, ktorá muža zrazila však s vozidlom nezastavila a pokračovala v ceste. Svedkovia, zavolali pomoc, mužovi však záchranári pomôcť nedokázali. Bol na mieste mŕtvy. Polícia, sa snažila vozidlo, ktoré Tibora zrazilo nájsť. Už zakrátko sama vodička zavolala na políciu, dozvedela sa vraj o dopravnej nehode v úseku, ktorým prechádzala. "Osoba v domnienke, že došlo k stretu so zverou pokračovala v jazde," upresnila Šinková. "Mohla si to všimnúť, či už v spätnom zrkadle po prejazde druhého vozidla ťažko, ale mohla zásadne sa pozrieť," ozrejmil Jenčo. 

Tibor, po tejto ceste chodil pravidelne, býval aj s bratom na neďalekých viniciach. V utorok večer tiež smeroval práve domov. "Tmavo oblečený nevýrazný bez reflexných prvkov bez prvkov a v strede jazdného pruhu," opísal Jenčo. Podľa predbežných zistení, vodička rýchlo nešla. Okolnosti nehody sú v štádiu vyšetrovania. "Podľa čiapky, podľa polohy tela to sa bude musieť určiť," dodal Jenčo. 

Polícia zároveň hľadá svedkov večernej tragickej zrážky. "Tí, ktorí videli dopravnú nehodu a vedia poskytnúť bližšie informácie k jej priebehu, aby tak urobili na bezplatnom čísle polície 158," doplnila Šinková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy