Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Muž okradol na ulici za bieleho dňa bezbrannú staršiu ženu
Zdielať na

Muž okradol na ulici za bieleho dňa bezbrannú staršiu ženu

ŽILINA / Žilinským policajtom sa podarilo objasniť prípad okradnutej 75-ročnej ženy. Obvineniu čelí 37-ročný Tomáš, ktorého za krádež odsúdili aj minulý rok.

​Muž (37) mal v sebe toľko drzosti, že okradol staršiu ženu na tejto ulici počas bieleho dňa. Pri odhalení muža, ktorý je už obvinený, policajtom veľmi pomohli zábery z bezpečnostných kamier. Tomáš si na bezbrannú ženu zrejme počkal, kým si bola nakúpiť v potravinách. A zákerne ju prekvapil, keď sa vracala domov. 

"Obvinený muž v žilinskej mestskej časti závodie zozadu pristúpiť k 75-ročnej žene, z ruky jej vytrhnúť plátennú tašku a z nej vybrať čiernu peňaženku, mobil a rôzne vernostné karty," informovala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. "Vyšetrovateľ obvinil muža za zločin krádeže," dodala Kremeňová.

Tomáš bol pritom minulý rok odsúdený na čadčianskom súde za to, že spolu s komplicom vykradli obchod. "Vyšetrovateľ spracoval návrh na vzatie do väzby," doplnila Kremeňová. Vzhľadom na to, že ide o krádež na chránenej osobe, Tomášovi hrozí až desať rokov straty slobody."Je to veľmi smutné, pretože taký starý človek sa nevie brániť. Čo by som asi robila, prosila, aby ma nezabil," uviedla obyvateľka Žiliny. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy