Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
tvojenoviny: Ako spôsobiť nehodu na nepojazdnom aute? Takto...
Zdielať na

tvojenoviny: Ako spôsobiť nehodu na nepojazdnom aute? Takto...

Zdroj: ISIFA

OD ČITATEĽA JURAJA LEHOTSKÉHO / Môj syn vraj spôsobil nehodu na aute, ktoré je už šesť mesiacov nepojazdné. S takýmto záverom k nám prišli policajti, ktorí nám oznámili, že z miesta havárie ušiel. Dňa 30 a 31. marca pritom pracoval už od skorého rána u švagra na prestavbe rodinného domu.

Dňa 31. marca asi o 11-tej zazvonili u nás dvaja príslušníci polície. Pýtali sa na syna Michala. Odpovedali sme, že doma nie je a oznámili sme im, kde sa nachádza. Nato jeden z nich konštatoval, že to nie je pravda a že vraj pred hodinou spôsobil haváriu a z miesta činu ušiel.

Policajtov som pozval hore, aby sme sa o tom porozprávali. Keď prišli, povedali mi, že môj syn alebo niekto na jeho aute spôsobil haváriu. Odpovedal som im, že na aute nemohol ísť nikto, pretože je už 6 mesiacov nepojazdné.

Ešpézetky na aute boli neporušené. Keď som im ukázal auto, na ktorom mal Michal spôsobiť nehodu, požiadali ma, aby som ho otvoril. Policajti skúšali, či nie je náhodou ešte teplý motor.

Chlapci majú auto nepojazdné, pretože nemajú peniaze na jeho opravu. Už sedem mesiacov sú bez práce. Poistku na auto som musel zaplatiť z dôchodku. Príslušníci konštatovali, že oni dostali udanie a to prešetrujú. Prezreli auto a volali na dispečing, kde oznámili, že auto nemohlo z miesta odísť. Keď sa naši susedia, ktorí sa na policajtov pozerali dozvedeli, čo vlastne vyšetrujú, smiali sa.

Mysleli sme si že je to omyl a niekto si po havárii zmýlil číslo ŠPZ.

No v pondelok nám poštárka doniesla pozvánku pre syna Michala, aby sa dostavil na políciu aj s autom. Pýtam sa, kto nám zaplatí odvoz auta na vozíku, keď vozidlo je nepojazdné? Ak bude treba, susedia prísažne zaručia, že toto auto sa z miesta nepohlo už 6 mesiacov. Syn sa chystá na políciu, ale bez auta. Ja prevoz nezaplatím a syn peniaze nemá.

Či po Žiline jazdia dve autá z rovnakým číslom nás nezaujíma. Ale vystríham aj druhých, čo ak sa aj vám stane niečo podobné...

Najčítanejšie správy