Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V dome našli zastreleného muža. Vedľa neho bola nelegálne držaná zbraň
Zdielať na

V dome našli zastreleného muža. Vedľa neho bola nelegálne držaná zbraň

SKÝCOV / V Skýcove našli v utorok (27. 2.) večer zastreleného 60-ročného muža. Nehybné telo ležalo v rodinnom dome. Vedľa neho bola aj prerobená a navyše nelegálne držaná zbraň. Strelnú ranu mal muž v oblasti hlavy.

​K nešťastnej udalosti došlo v rodinnom dome pred pol šiestou večer. Ján (60) bol vonku na dvore. Následne sa vybral do vnútra a podľa susedov sa z domu sa ozval výstrel. Podľa informácií TV JOJ bola mužova mama práve na dvore. Začula výstrel a rozbehla sa do domu. 

Nehybné telo muža ležalo v obývačke a v blízkosti sa našla aj zbraň. Polícia na mieste zaisťovala stopy niekoľko hodín. "Na základe volania sme k mužovi vyslali ambulanciu RZP a RLP. Muž, žiaľ,  trpel zranenia nezlučiteľné so životom," informovala Petra Klimešová, hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby.

Podľa informácií TV  JOJ mal muž počas dňa popíjať. Zbraň, z ktorej pravdepodobne sám na seba vystrelil, mal v nelegálnej držbe a bola upravená. Zo vzduchovky na malorážku. "Polícia začala trestné stíhanie pre trestné činy usmrtenia a nedovoleného ozbrojovania," uviedla Viktória Borloková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Všetko nasvedčuje tomu, že muž si na život siahol sám. Okolnosti jeho smrti vyšetruje polícia. "Obhliadajúci lekár predbežne cudzie zavinenie vylúčil a nariadil vykonanie pitvy," priblížila Borloková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy