Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dobodaný muž bol spútaný elektrickým káblom: Dočká sa rodina dohry po 10 rokoch?
Zdielať na

Dobodaný muž bol spútaný elektrickým káblom: Dočká sa rodina dohry po 10 rokoch?

PREŠOV / Na prešovskom súde stále riešia prípad brutálnej vraždy 68-ročného muža. Stalo sa to ešte v roku 2013 v obci Železník. Keď muža našli, bol mŕtvy už najmenej 5 dní. Bol zbitý, spútaný elektrickým káblom a dobodaný nožom. Na lavici obžalovaných sedí dnes už 34-ročný muž. V čase, keď ho obvinili, mal o 10 rokov menej.

​K vražde došlo ešte v prvej polovici v roku 2013. 68-ročného muža našli v dome nielenže bez známok života, ale už prvé stopy nasvedčovali tomu, že sa stal obeťou odporného činu. Ten, kto ho pripravil o život ho najprv brutálne dobil. A predtým ako vytiahol nôž, vzal vrah do ruky elektrický kábel. "Páchateľ za chrbtom zviazal mužovi obe ruky káblom a vyrazil mu jeden zub," zneli slová hovorcu KR PZ Prešov Daniela Džobanika z roku 2013. Nožom s čepeľou o dĺžke takmer 18 centimetrov vrah zasadil majiteľovi domu štyri bodno-rezné rany do hrudníka. Muž nemal najmenšiu šancu na prežitie.

Obžalovaný vinu odmieta

Podozrivého z tohto skutku zadržali o necelý rok neskôr. Vtedy mal 24 rokov. Dnes už je medzičasom stíhaný na slobode a od súdu najnovšie žiadal aj zrušenie tých opatrení, ktoré mu ostali. Na poslednú chvíľu si to zjavne rozmyslel. "Súd zrušil termín verejného zasadnutia na základe späťvzatia žiadosti obžalovaného o zrušenie uložených povinností a obmedzení," doplnila hovorkyňa KR PZ Prešov Ivana Petrufová. 

Muž je obžalovaný pre obzvlášť závažný zločin vraždy a prečin porušovania domovej slobody. Podľa obžaloby sa mal skutku dopustiť na chránenej osobe. Predvolaní svedkovia sa súdu v minulosti vyhýbali a nepreberali od súdu zásielky. To je jeden z hlavných dôvodov, prečo sa celý proces naťahuje. Obžalovaný vinu odmieta. Na súde ale v minulosti vypovedal svedok, ktorému sa mal raz v lese na hubách zdôveriť.

"Začal rozprávať o tom, že zabil deda v Železníku," povedal svedok. "Vo veci bude určený ďalší termín pojednávania," uzavrela Petrufová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy