Polojasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Oplotenie na zemi a auto na streche: Opitý vodič počas jazdy zaspal
Zdielať na

Oplotenie na zemi a auto na streche: Opitý vodič počas jazdy zaspal

ZVOLEN/ ZOLNÁ / Jeho jazda skončila pri Zolnej neďaleko Zvolena nárazom do oplotenia družstva. To zdemoloval, rovnako ako auto, v ktorom sedel. Podľa polície mal 53-ročný muž viac ako dve promile a počas jazdy zaspal.

​Silný náraz vystrašil zamestnancov družstva, ktorí v prvom momente netušili, čo sa stalo. Vybehli na dvor, kde našli na zemi porozhadzované kusy plechov. Z oplotenia družstva veľa nezostalo a vedľa ležalo na tráve prevrátené auto. Vodičovi sa snažili pomôcť a vytiahli ho von.

"Po príchode na miesto sme na vozidle vykonali protipožiarne opatrenia. Osoba bola mimo vozidla, skontrolovali sme ju a vykonali sme prvú pomoc," priblížil Adam Paciga, HaZZ Zvolen. Hoci bolo auto zdemolované, vodič vyviazol bez zranení. Policajti hneď zisťovali, čo sa mohlo stať.

Odhalila ho dychová skúška

Vodič nezvládol prejazd zákrutou, iba tesne minul betónový múrik a mal šťastie, že sa s nikým ďalším nezrazil. Nešlo o rýchlu jazdu či nepozornosť, príčiny odhalila dychová skúška. "Vodič osobného auta v dôsledku požitia alkoholu dostal mikrospánok, zišiel z cesty a narazil do oplotenia. Namerali mu viac ako dve promile," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ BB. 

Odviedli ho na oddelenie, kde bude musieť jazdu vysvetľovať. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uzavrela Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy