Jasno
13°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dom začal horieť, keď mama s dieťaťom spali. Požiar mohol byť úmyselný
Zdielať na

Dom začal horieť, keď mama s dieťaťom spali. Požiar mohol byť úmyselný

TERIAKOVCE / Požiar rodinného domu v Teriakovciach neďaleko Prešova možno vznikol cudzím zavinením. Polícia začala v prípade trestné stíhanie a hovorí o neznámom páchateľovi, ktorý mal najskôr podpáliť rodinný dom. Plamene sa následne presunuli na prístrešok, pod ktorým bolo zaparkované auto. V dome v tom čase spala mamička s dieťaťom.

Stalo sa to nadránom, keď všetci okolo spali. Sused sa však zobudil na intenzívny štekot psa. Keď ho išiel napomenúť, všimol si, že strecha na jednom z rodinných domov je v plameňoch. Prípadom sa zaoberá polícia. Tá začala v prípade trestné stíhanie. Informácie, ktoré má, nevylučujú cudzie zavinenie. "V nočných hodinách neznámy páchateľ spôsobil rozsiahly požiar, kde poškodeným vznikla majetková škoda prevyšujúca sumu 108-tisíc eur," upresnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Rodine pomáha aj obec

Predbežné informácie z miesta požiaru nasvedčovali aj tomu, že sa požiar možno začal šíriť spod prístrešku, kde stálo zaparkované auto. Polícia preveruje podozrenie z úmyselného podpálenia. "Požiar najskôr zasiahol rodinný dom, bola poškodená strecha i interiér domu," uviedla Ligdayová.

Poškodeným ponúkla pomocnú ruku aj obec. Mladá rodina s malým dieťaťom si zriadila aj transparentný účet, na ktorý im už ľudia začali posielať peniaze. V prípade, že sa podarí páchateľa vypátrať, hrozí mu za takýto zločin trest odňatia slobody na tri až osem rokov. "Je to všetko v štádiu vyšetrovania, takže čakáme na nejakú oficiálnu správu, že čo sa vlastne stalo," povedal majiteľ poškodeného domu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy