Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Strhol ich prúd: Dvaja muži prechádzali autom cez rieku
Zdielať na

Strhol ich prúd: Dvaja muži prechádzali autom cez rieku

KRÁĽOVA LEHOTA/ MALUŽINÁ / Dvoch lesníkov, ktorí prechádzali autom cez rieku, strhol silný prúd. Medzi Kráľovou Lehotou a Malužinou ich unášalo niekoľko desiatok metrov.

​Po prívalových dažďoch sa z pokojnej rieky Bocianky stal rozvodnený živel. Dvaja muži, idúci v aute toto prostredie veľmi dobre poznali. Cez brod neďaleko hlavnej cesty prechádzali už mnohokrát. Napriek zdvihnutej hladine a silnému prúdu sa cez rieku dostali aj teraz. Komplikácie nastali, až keď sa vracali. Ako nám povedal jeden z mužov, vo vode im zhasol motor. Vozidlo začal unášať silný prúd. Takto ich rieka zviezla asi 150 metrov, až narazili do brehu. Tu si otvorili okno na strane spolujazdca, vyliezli von a zavolali pomoc.

Obaja muži boli premočení

"Po príjazde na miesto udalosti bolo zistené, že osobné vozidlo sa nachádza v tomu rieky Bocianka. Osoby z vozidla už boli v bezpečí na brehu," informoval Tibor Gärtner, OR HaZZ Liptovský Mikuláš. Muži boli premočení, no bez zranení. Hasiči zaistili vozidlo pred ďalším pohybom. "Stabilizácia vozidla prebehla pomocou horolezeckého lana za ťažné zariadenie vozidla. Bezpečné vytiahnutie na breh si po opadnutí prívalovej vody zabezpečí majiteľ," priblížil Gärtner. 

"Predmetná udalosť bola preverená policajnou hliadkou. Vodič auta bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. K zraneniu osôb nedošlo a ani k úniku prevádzkových kvapalín," uzavrela Gabriela Kremeňová, hovorkyňa KR PZ Žilina. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy