Skoro jasno
14°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Vodič zrazil na priechode troch chodcov. V nemocnici skončili aj dve deti
Zdielať na

Vodič zrazil na priechode troch chodcov. V nemocnici skončili aj dve deti

SABINOV / Až troch chodcov zrazilo auto včera večer v Sabinove. Podľa svedkov vraj boli na priechode. Nehoda sa stala potom, čo im jedno auto dalo prednosť, no druhé do nich narazilo. V nemocnici skončili aj dve deti.

​"Jedno auto zastavilo, druhé išlo rovno a zrazilo jednu dospelú osobu a dve malé deti," potvrdil očitý svedok. Stalo sa to na hlavnej trase cez mesto. Podľa svedkov išli chodci po priechode pre chodcov. Jedno auto im dalo prednosť a druhé nie. "K dopravnej nehode došlo v podvečerných hodinách. Jedna dospelá osoba a dve deti prechádzali po priechode pre chodcov, keď do nich narazilo osobné auto," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Gabriela Gabošová.

S úsekom majú problém aj iní obyvatelia

Osobné auto bolo po nehode zaparkované na parkovisku asi 20 metrov od miesta zrážky. Malo rozbité čelné sklo. Zranených chodcov previezli záchranári do nemocnice. "Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo ambulancie RZP a RLP k dopravnej nehode, pri ktorej boli zranení chodci na priechode pre chodcov. 43-ročného muža transportovali záchranári do nemocnice v Prešove s úrazom hlavy. Do rovnakej nemocnice transportovali aj 8-ročné dieťa s úrazom kolena," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchranárov Petra Kliemšová. 

"U vodiča ako aj u dospelej osoby chodca boli vykonané dychové skúšky na alkohol. V oboch prípadoch s negatívnym výsledkom," priblížila Gabošová. Priechod pri miestnom hoteli je frekventovaný. Vlastné skúsenosti so situáciou v premávke na tomto mieste majú aj iní obyvatelia, ktorí ho často využívajú na prejdenie cesty z jednej na druhú stranu. "Je to tu dosť rizikové, niekto vám dá prednosť, niekto vôbec," reagovala obyvateľka Sabinova. "Príčina, okolnosti nehody ako aj miera zavinenia jej účastníkov, sú štádiu vyšetrovania," uzavrela hovorkyňa Gabošová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy