Jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Našiel kľúče od auta a vozil sa na ňom. Muž stihol aj natankovať, zabudol ale zaplatiť
Zdielať na

Našiel kľúče od auta a vozil sa na ňom. Muž stihol aj natankovať, zabudol ale zaplatiť

Zdroj: TASR

KÚTY / Muž z mesta Gbely (okres Skalica) je obvinený z prečinu krádeže. Na parkovisku v obci Kúty našiel kľúče od zaparkovaného auta VW Touareg. Namiesto oznámenia nálezu vozidlo naštartoval a odišiel na ňom.

Prípad 39-ročného muža sa pri odchode nekončí. Na čerpacej stanici na diaľnici D2 natankoval a odišiel bez zaplatenia. "Majiteľ auta polícii nahlásil krádež na druh deň ráno. Policajti začali po vozidle ihneď pátrať a vďaka záznamom z čerpacej stanice zistili, že osobou podozrivou z jeho krádeže by mohol byť polícii dobre známy muž," informovala trnavská krajská polícia. 

Auto našli zapadnuté v poli

O niečo neskôr prijala polícia od občanov informáciu o pohybe hľadaného auta, ktoré malo vysokou rýchlosťou jazdiť cez obec Sekule smerom na Kúty. "Viaceré hliadky vyrazili na miesto a auto nakoniec našli zapadnuté v poli neďaleko obce Brodské. Policajti našli pri vozidle 37-ročnú spolujazdkyňu, ktorú ihneď obmedzili na osobnej slobode," priblížila polícia. 

Muža krátko na to chytili, mal pri sebe vrecko s bielou kryštalickou látkou

Muža krátko na to chytili v Kútoch. "Lustráciou zistili, že má navyše uložený zákaz viesť motorové vozidlá až do roku 2029. Pri bezpečnostnej prehliadke mu policajti dokonca našli aj vrecko s bielou kryštalickou látkou," doplnila polícia. Rieši tak muža aj v súvislosti s prečinmi marenia výkonu úradného rozhodnutia a nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Obvinený Gbelčan bude až do rozhodnutia súdu o jeho väzbe umiestnený v policajnej cele.

V zmysle zákona mu hrozí trojročný pobyt vo väzení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy