Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Zranené mačiatko vyhodili do textilného kontajnera
Zdielať na

Zranené mačiatko vyhodili do textilného kontajnera

HUMENNÉ / Nechal ho čakať na istú smrť. Neznámy páchateľ sa mačiatka zbavil tak, že ho vysilené a choré vyhodil do textilného kontajnera s oblečením. Náhodní okoloidúci ho však vyslobodili. Dobrovoľníčky hovoria, že prípadov krutosti sa už začínajú desiť. Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých divákov.

Mačiatko zaregistrovali náhodní okoloidúci. Bolo vyhodené v jednom z textilných kontajnerov. "Tieto prípady nás začínajú desiť. Tie zvieratká strašne trpia. Nie je to prvý prípad a určite nie ani posledný," uviedla Stanislava Rutrichová, asistentka veterinárnej lekárky. "Bolo tam vyhodené úplne malé mačiatko. Je nulová pravdepodobnosť, aby sa tam dostalo samo. V katastrofickom stave, zablšené, začervené, malo ledva 300 gramov s očkom vonku. Takto nechať malé zviera na pospas osudu, to bolo čakanie na istú smrť," opísala Lenka Lisa, veterinárna lekárka.

Ľudia sú nevšímaví

Veterinárna lekára vysvetľuje, že do takého zdravotného stavu, v akom sa mača nachádzalo sa muselo dostať ešte pred vyhodením do kontajnera. Rovno v katastrofálnom stave ošetrovali aj mačku z obce Slovenská Volová. Uchýlila sa v garáži cudzích ľudí. "Prišlo podchladené, dehydratované, silný zápal, poruchy pankreasu, ušný svrab a má ranu pod krkom," opísala Lenka Lisa. "My ľudia sme takí sebeckí, nevšímaví, že nás nezaujíma utrpenie zvierat. Až teraz, keď je v takom stave, neudrží sa na nohách," povedala Monika Dulaková z Občianskeho združenia Mačky Humenné.

Prevenciou je kastrácia

Pre obe mačky hľadali domov, aby po zotavení mali svoje miesto na život. Dopadlo to tak, že napriek intenzívnej liečby obe mačky uhynuli. Podľa dobrovoľníčok ak by boli ľudia všímavejší, zvieratá nemuseli tak ukrutne trpieť. "Tieto zvieratá odchádzajú za veľkých bolestí, veľkého utrpenia a to si nezaslúži žiadny živý tvor," dodala Lisa.

"Najdôležitejšie je, aby sme boli všímavejší. Prevenciou, aby sme sa nedostávali do takýchto stavov, sú kastrácie," povedala Rutrichová. "Mali sme už ponuky na domov pre ňu a ona sa toho nedožila. Ľudia sú bezcitní, bezohľadní. Sa schválili nejaké zákony a nič sa s tým nerobí. Zvieratá umierajú v bolestiach na ulici, hladné, choré. Trpia a nikto im nepomôže," doplnila Dulaková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy