Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Po rozchode sa vyhrážal, že si siahne na život: Partnerka zmobilizovala pátranie
Zdielať na

Po rozchode sa vyhrážal, že si siahne na život: Partnerka zmobilizovala pátranie

LUČENEC / Pre rozchod s priateľkou uvažoval o ukončení života. Chvíle strachu zažívali včera večer blízki 17-ročného mladíka. Tínedžer sa mal nachádzať blízko železnice a najbližší vlak mal tadiaľ prechádzať o 40 minút.

Desivú informáciu mala policajtom oznámiť priateľka mladého muža. Bolo krátko pred pol desiatou večer. Ku železničnej trati vyslali niekoľko štátnych aj mestských policajtov. Práve tam sa mal totiž Lučenčan nachádzať. Aspoň tak to napísal do sms svojej priateľke. Rýchlik smerom do Fiľakova však vyrážal krátko pred desiatou. "Operačným dôstojníkom Policajného zboru Slovenskej republiky Lučenec nám bola nahlásená osoba so samovražednými sklonmi Vlaky boli vyrozumené o jazde s rozhľadom, s pohotovosťou zastaviť," znie stanovisko Železničnej spoločnosti Slovensko.

Času aj informácií bolo málo, situácia bola napätá. Nikto netušil, ako vážne to mladík myslí. Hľadali ho policajti obvodného oddelenia, železniční policajti, psovod, mestskí policajti, a pridali sa k nim aj hasiči. V tme pomocou bateriek skúmali zarastený terén popri trati. "Policajné hliadky prehľadali koľajisko v oboch smeroch, nikoho ale nenašli," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica Mária Faltániová.

Zdôveril sa aj predavačke

Medzitým sa týmto úsekom prehnal ďalší vlak. Približne vtedy dostali tímy informáciu, že pátraciu akciu ukončili. Tínedžera (17) nakoniec spozoroval policajt kriminálnej polície v centre Lučenca okolo pol jedenástej v noci. Krátko pred tým vošiel do nonstop potravín a zamestnankyni sa zdôveril so svojím trápením vo vzťahu. "Som sa ho pýtala, že ako sa má a že nie veľmi dobre. Že proste rozchod. A jeho toto dostalo a on povedal, že nemá iné východisko, že proste on to psychicky nezvláda," tvrdí známa Barbora.  

Našťastie ho krátko po tomto rozhovore našiel operatívec lučeneckej kriminálky. Študent nemal žiadne zranenia. "Policajti osobu na mieste stotožnili a privolali záchranárov," doplnila Foltániová. Zdravotníci mu priamo na mieste urobili potrebné vyšetrenia, dlho sa s ním rozprávali. Nakoniec ho previezli do nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy