Zatiahnuté
15°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Tragédia na železničnom priecestí: Zrážku s vlakom neprežil 40-ročný vodič
Zdielať na

Tragédia na železničnom priecestí: Zrážku s vlakom neprežil 40-ročný vodič

KOŠ / Na priecestí v obci Koš sa vo štvrtok 8. februára večer zrazil rýchlik s osobným autom. To podľa polície vošlo náhle na koľajnice. Rušňovodič zrážke nedokázal zabrániť. Vlak auto pred sebou tlačil asi 300 metrov.

Takto to vyzeralo na železničnej trati v obci Koš pár minút po zrážke. Hasičom a záchranárom sa naskytol nepríjemný pohľad. "Vodič viedol osobné motorové vozidlo, pričom keď prechádzal cez železničné priecestie bez mechanických závor so zvukovou a svetelnou signalizáciou, zľava v smere na mesto Nováky prichádzal rýchlik, následkom čoho došlo k ich vzájomnej zrážke," informovala Ingrid Krajčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Náraz bol taký silný, že vlak pred sebou auto tlačil viac ako 300 metrov. "Vozidlo sa nachádzalo asi 300 metrov od priecestia, bolo komplikované sa k nemu dostať a aj osoba bola komplikovane zakliesnená," priblížil Branislav Bobok, veliteľ zásahu HaZZ Prievidza. Privolaní záchranári už mužovi nedokázali pomôcť. Bol na mieste mŕtvy.

Muž sa vracal domov z práce, týmto úsekom jazdil denne. Štvrtková jazda sa mu stala osudnou. Vo vlaku sedelo v čase zrážky 80 ľudí. "Železničná spoločnosť Slovensko reagovala promptne, pričom došlo k presunu približne 80 cestujúcich za pomoci príslušníkov hasičského zboru do stanice Nováky, odkiaľ pokračovali vlakom do Bratislavy," informoval Dominik Drevický, hovorca ZSSK. Doprava na trati bola prerušená viac ako štyri hodiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy