Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vyliezol na zaparkované autá a začal po nich nepríčetne skákať. Prečo tak konal?
Zdielať na

Vyliezol na zaparkované autá a začal po nich nepríčetne skákať. Prečo tak konal?

VRÚTKY / Na parkovisku vo Vrútkach sa správal tak, že to nikto nedokázal pochopiť. Vyliezol na zaparkované autá a začal po nich nepríčetne skákať. Upokojili ho až privolaní policajti a putá, ktoré mu cvakli na zápästiach.

Má iba 19 rokov, no už si vyskúšal policajnú celu, z ktorej ho priviezli na súd. Jakub to podvečer v centre Vrútok poriadne prehnal. V pondelok sa vyzúril minimálne na dvoch zaparkovaných autách. Spôsobil škody za viac ako 1 600 eur. Skončilo to preliačenými strechami či rozbitým čelným sklom. "Ja som bol totálne v šoku, zastupoval som mamu v obchode a zrazu som videl, ako chalan skáče na našom aute," povedal svedok. Ľudia volali na políciu. O 2 minúty bola na mieste hliadka.

"Mladého muža podozrivého z poškodzovania motorových vozidiel zadržali policajti z Obvodného oddelenia policajného zboru Vrútky krátko po čine," informovala krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Obvinili ho z poškodzovania cudzej veci, tri noci strávil za mrežami policajnej cely. Jakub priznal, že si z toho čo sa stalo veľa nepamätá. Z pojednávacej miestnosti vychádzal bez pút a s trestným rozkazom. "Sudca Okresného súdu uložil obvinenému trest odňatia slobody vo výmere tri mesiace s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu 12 mesiacov," informovala hovorkyňa súdu Anna Dudová Záborská. 

Odsúdenému mladíkovi je to ľúto

"Je mi to ľúto, mal som vypité," skonštatoval mladík počas toho, ako ho eskortovala policajti.  Majiteľom poškodených vozidiel bude musieť zaplatiť aj spôsobenú škodu.

Najčítanejšie správy