Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Požiar v Červeníku: Plamene zachvátili miestnu reštauráciu
Zdielať na

Požiar v Červeníku: Plamene zachvátili miestnu reštauráciu

ČERVENÍK / V ranných hodinách zachvátili plamene reštauráciu v obci Červeník. Plamene zachvátili interiér budovy. Podľa našich informácii sa požiar rozšíril od kotla. Horela aj ubytovacia časť. Hasiči budú musieť rozobrať strechu. 

Do obce prichádzalo jedno hasičské auto za druhým. Na nohách bola takmer celá dedina. Horieť začalo ráno. Požiar údajne vypukol v kotolni, keď jeden zo zamestnancov išiel prihodiť do kotla. Plamene sa začali rýchlo šíriť a zamestnanci z reštaurácie utiekli von na ulicu. Dedinou sa ozvali aj explózie.

Na poschodí boli ubytovaní hostia či robotníci. Tí si zobrali všetko cenné a utiekli

"Tí chlapi chudáci len v šľapách ponožkách, len bundy na sebe. Oni museli rýchlo utekať von zachrániť si len holý život," opísali miestni obyvatelia.

Oheň sa šíril extrémne rýchlo. Bolo ho vidieť na kilometre. Celá dedina bola na nohách. "Katastrofa. Ja som tu robil 10 rokov som tu rozvážal obedy. To len tak ľahko sa dokopy nedá," opísal bývalý pracovník reštaurácie. Do tla zhorela reštaurácia, kuchyňa, ubytovacia časť či obrovská sála. V nej sa pravidelne stretávajú desiatky ľudí. Nasledujúci deň v nej mali mať ples policajti.

"Reštaurácia je úplne vyhorená. Lokalizačné práce prebiehajú súčasne s rozoberaním strešnej konštrukcie,"  povedala hovorkyňa hasičov trnavského kraja Lena Košťalová.

Celý  komplex vrátane reštaurácie patrí starostovi obce a jeho rodine. Predbežne vyčíslili škody na 300 tisíc eur. Presné škody môžu byť nakoniec oveľa vyššie. Starosta nám mimo kamery povedal, že reštauráciu nemal poistenú a všetko bude musieť zrekonštruovať na vlastné náklady.

Najčítanejšie správy