Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pivové fľaše vymenili za sladkosti. V Prievidzi chytili vynaliezavých mladých páchateľov
Zdielať na

Pivové fľaše vymenili za sladkosti. V Prievidzi chytili vynaliezavých mladých páchateľov

PRIEVIDZA / Pivové fľaše vymenili za sladkosti. Reč je o deťoch, ktoré v Prievidzi cez dieru v plote vošli do areálu supermarketu a vzali prepravky s prázdnymi fľašami. Vzápätí ich odovzdali v automate tam, kde kradli. Za peniaze si v tom istom supermarkete kúpili sladkosti.

Mladí páchatelia sa rozhodli, že ukradnú prepravky s prázdnymi fľašami. Už na prvý pohľad bolo jasné, že cez dieru sa do areálu hravo dostanú. To, že objekt snímajú kamery im neprekážalo. Postupne začali svoj lup odnášať preč.

"Zobrali 17 kusov debniček s prázdnymi fľašami, ktoré následne odniesli do výkupného automatu," povedal Vít Zajac z mestskej polície Prievidza.

Ďaleko s nimi pritom nešli. Odovzdali ich v tom istom supermarkete, z ktorého ich ukradli. "Zozadu vzali a spredu vrátili. Spôsobili škodu vo výške 54 eur. Polovicu sumy sa podarilo zachrániť, s tým, že za polovicu si nakúpili sladkosti," opísal Zajac.

Sladkosti samozrejme kúpili v tom istom obchode v areáli ktorého prepravky s fľašami ukradli. Podľa Zajaca z mestskej polície sa ukázalo, že šlo o maloletého chlapca a dievča."Je to vynaliezavosť detí ako sa dostať k zisku, alebo benefitom. V tomto prípade je priestupková zodpovednosť od 15 rokov, trestnoprávne od 14 rokov.  Tu sa bavíme o priestupku a vzhľadom k ich veku sú beztrestné," vysvetlil právnik Róbert Pietrik. Mestskí policajti deti odovzdali rodičom a prípad oznámili sociálnym pracovníčkam. 

Najčítanejšie správy