Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Svojho brata bodol do tváre ocieľkou na brúsenie nožov. Opitý muž si na nič nepamätal
Zdielať na

Svojho brata bodol do tváre ocieľkou na brúsenie nožov. Opitý muž si na nič nepamätal

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Ján (44) z Trenčína bodol svojho nevlastného brata do tváre ocieľkou na brúsenie nožov. Za tento brutálny čin už dostal aj trest. Keď ho spáchal, bol poriadne opitý a preto si vôbec nepamätá na to, čo urobil.

Ján priznal vinu a v súdnej sieni veľmi oľutoval svoj surový čin voči najbližšiemu príbuznému. "Ocieľkou na brúsenie nožov bratovi značnou intenzitou bodol do tváre. Konkrétne ku koreňu nosa," uviedla sudkyňa Lucia Kováčiková. "Bola to chvíľa, pýtal si ocieľku, pretože chcel naostriť nožík," dodal nevlastný brat Štefan. "Spôsobil mu zlomeninu koreňa nosa, nosovej kosti, čuchovej kosti," informovala sudkyňa. 

Napriek bolesti svojmu bratovi odpustil

Ak by brata Štefana trafil len kúsok vedľa, mohlo všetko dopadnúť oveľa horšie. "Mohlo nastať jednak poranenie oka a mohol by byť ohrozený aj životne dôležitý orgán - mozog," ozrejmila sudkyňa. "Ja neviem čo mu bolo, varil som mu klobásy a proste ma pichol do oka," oznámil brat. Napriek veľkej bolesti súrodencovi odpustil. "Asi tam zohral úlohu aj alkohol. Alebo bol možno nervózny, ja naozaj neviem, prečo to urobil. Verím tomu, že to urobiť nechcel," uzavrel. 

Jánovi hrozilo až 12 rokov väzenia, no sudkyňa pristúpila k mimoriadnemu zníženiu trestu. "Bol mu uložený podmienečný trest vo výške troch rokov s probačným dohľadom a s najvyššou možnou skúšobnou dobou 5 rokov," uzavrela sudkyňa. Jána čakajú aj viaceré povinnosti a obmedzenia. Podľa slov sudkyne to znamená najmä nepribližovať sa k poškodenému, taktiež sa mu ospravedlniť. "Má zákaz požívania alkoholických nápojov. Takisto musí absolvovať protialkoholické liečenie, keďže na alkohole je závislý," doplnila Kováčiková. 

"Ja ho mám stále rád a odpustil som mu," povedal poranený brat Štefan. Verdikt zatiaľ právoplatný nie je. Prokurátor si nechal lehotu na to, či podá odvolanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy