Polojasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Krvavý útok: Tínedžerka napadla muža otváracím nožíkom
Zdielať na

Krvavý útok: Tínedžerka napadla muža otváracím nožíkom

LUČENEC / Polícia už obvinila páchateľa, ktorý v Lučenci nožom bodol 31-ročného muža. Šokujúce je, že ide o neplnoletú študentku. Vážne zraneného Jaroslava transportovali leteckí záchranári do banskobystrickej nemocnice. Ešte včera bol v umelom spánku.

​​17-ročná študentka a jej kamarátka sa mali stretávať v zdevastovaných priestoroch bývalej strednej školy. A práve tu malo dôjsť ku krvavému útoku. Jedna z nich mala nožom zaútočiť na Jaroslava, ktorý sa tam tiež zdržiaval. K motívu sa polícia nevyjadrila. Kamarátky sa ale s týmto mužom pravdepodobne nepoznali. "Otváracím nožíkom bodla do hrudníka v oblasti životne dôležitých orgánov 32-ročného muža," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. 

Zranený muž sa snažil prejsť ďalej, odpadol pred očami svedka

Zranený muž ešte pešo prešiel niekoľko desiatok metrov, potom na ulici pred očami svedka odpadol. Ten si všimol jeho krvavé tričko a privolal pomoc. Pacienta v kritickom stave transportovali vrtuľníkom do banskobystrickej nemocnice na umelej pľúcnej ventilácii. "Bol hospitalizovaný v stave hlbokého bezvedomia," dodala hovorkyňa. Mal mať zasiahnuté pľúca, je však mimo ohrozenia života. Policajti mali už v priebehu niekoľkých hodín vytipované podozrivé osoby. Po výsluchu jednu z nich obvinili.

"Mladistvej osobe bolo vznesené obvinenie za zločin ublíženia na zdraví. Bol spracovaný návrh na vzatie obvinenej do väzby," ozrejmila prokurátorka OP Lučenec Michael Taglíberová. "Bola to študentka a počula som, že ho mala bodnúť," povedala študentka. Nevedela ale, prečo sa tak stalo alebo či bola pod vplyvom nejakých látok. Podľa zdroja TV JOJ jej ale drogy nezistili. Mala mať však vypité. Údajne nevypovedala ani pred vyšetrovateľom, ani pred sudcom. Jej obhajca navrhol väzbu nahradiť písomným sľubom, dohľadom probačného úradníka, či zárukou dôveryhodnej osoby.

Rozhodnutie súdu ešte nie je právoplatné

Argumentoval tým, že ešte nie je plnoletá a v minulosti nebola trestaná. Poukázal tiež na jej zlý zdravotný stav. Sudca ale súhlasil v návrhom prokurátorky a študentku policajti eskortovali do ústavu na výkon väzby. "Rozhodnutie ale nie je právoplatné, pretože obhajoba zahlásila sťažnosť," priznala prokurátorka. Rozhodovať tak bude ešte krajský súd. Policajti pokračujú vo vyšetrovaní prípadu, veľmi podstatná bude výpoveď zraneného muža. Pre vážny zdravotný stav ešte nevypovedal. 

"V priebehu ďalšieho vyšetrovania bude určite do konania pribratých viacero znalcov a to z oblasti zdravotníctva a farmácia a úlohou bude aj vyšetriť duševný stav mladistvej osoby," uviedla prokurátorka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy