Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
NAKA zadržala podozrivú osobu v prípade hrozby bombových útokov na protestoch
Zdielať na

NAKA zadržala podozrivú osobu v prípade hrozby bombových útokov na protestoch

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra zasahovala v prípade podozrenia z terorizmu. Akcia súvisí s hrozbou bombových útokov počas verejných zhromaždení v Bratislave, Banskej Bystrici a v Košiciach. Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali podozrivú osobu.

"Pred pár dňami (22. 1.) bol na Úrad vlády SR doručený list. V ňom sa pisateľ vyhrážal predsedovi vlády, že na zhromaždeniach budú umiestnené bomby. Ako ani v iných prípadoch, ani v tomto polícia vec nebrala na ľahkú váhu a ihneď začala konať," priblížila Bárdyová. Hrozba bombových útokov sa podľa nej mala týkať verejných zhromaždení v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach. 

Hovorkyňa tvrdí, že policajtom sa podarilo podozrivú osobu stotožniť a vypátrať. Aktuálne s ňou vykonávajú procesné úkony. V prípade, že osobu obvinia a dokážu vinu, hrozí jej trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie. Polícia zároveň podľa Bárdyovej prijala opatrenia, aby boli verejné zhromaždenia bezpečné. Zabezpečí tiež, aby neboli ničím rušené.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy