Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Tragický požiar domu: V plameňoch zrejme zomreli dvaja bratia
Zdielať na

Tragický požiar domu: V plameňoch zrejme zomreli dvaja bratia

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Pri požiari rodinného domu pravdepodobne prišli o život dvaja bratia. Tragédia sa stala v Hornej Maríkovej v časti Pobočkovce na Považí. Telá boli také zhorené, že ich nedokázali stotožniť. Keď si susedia všimli, že chalupa horí, bolo už príliš neskoro na to, aby ich z plameňov dostali.

"Nás to mrzí, aj keď sme sa snažili urobiť zásah pomocou našich dobrovoľných hasičov a boli sme tam veľmi rýchlo, ale už ten požiar bol v takom štádiu, že sa nedalo absolútne nič robiť" reagoval starosta obce Horná Maríková Miroslav Hamar. 

"Starší rodinný dom bol celý zasiahnutý plameňom. Strecha aj aj vnútorný strop boli prepadnuté. Horel krov aj vnútorné priestory rodinného domu," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík. Pri pohľade na obrovské plamene všetci dúfali len v to, že Petr a Pavel vo vnútri nie sú. Opak bol pravdou. Bratov našli v obývacej izbe. S najväčšou pravdepodobnosťou sa udusili splodinami horenia. "Na miesto požiaru rodinného domu sme vyslali ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci. Lekár už dvoch mužov konštatoval exitus," informovala hovorkyňa operačného strediska Petra Klimešová.

Bratia žili v chalupe, ktorá im nepatrila len vďaka dobrým ľuďom, ktorí ich v nej nechali bývať. "Oni si kúrili drevom, žili veľmi skromne, takým svojim spôsobom života. My sme ani o nich nevedeli, nemali sme s nimi žiadne problémy," uviedol starosta. Elektrinu neplatili a tak ich odpojili, v dome si svietili sviečkami. Životom sa pretĺkali. Kde tu pomohli narúbať drevo a za to im ľudia dali pár drobných, či jedlo. "Pre nás je to tragédia. Ťažko tomu predchádzať. To sú ľudia, ktorým sa nedá pomôcť. Oni si žijú svoj spôsob života," konštatoval starosta Miroslav Hamar. Na miesto tragického požiaru prišli vyšetrovatelia aj zisťovateľ príčin vzniku požiarov. Príčina je v štádiu zisťovania. "Nakoľko nebolo možné zistiť totožnosť osôb, bola nariadená súdna pitva. Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenie," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Ingrid Krajčíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy