Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Matka obete kyselinárov: Vie ako ho mučili!
Zdielať na

Matka obete kyselinárov: Vie ako ho mučili!

Ako keby bol už mŕtvy! Napíše mi pohľadnicu a potom len týždeň plačem. Takto sa na svojho syna, ktorého pred desiatimi rokmi zhodili z rokliny vražední kyselinári, vyjadrila v exkluzívnom rozhovore jeho matka. Miroslav Zeman sa zachránil no dnes sa ukrýva na neznámom mieste. A po desiatich rokoch sa súdy konečne dostali k riešeniu tohto pokusu o vraždu, v ktorom sú obvinení Rastislav Šitta a Peter Lomjanský.

Za pokus o vraždu čaká kyselinárov ďalší proces. Rastislav Šitta, ktorý už je odsúdený za iné vraždy na doživotie a Peter Lomjanský odsúdený na 12 rokov, sa budú pred súdom spovedať z toho, že pred desiatimi rokmi údajne zbili a opili Miroslava Zemana, potom ho naložili do auta a spustili z cesty do hlbokej rokliny. Zeman s ťažkými zraneniami tento hrozný pád prežil.

Okresný súd v Pezinku už stanovil termín začatia hlavného pojednávania. Prípad sa stal ešte v júli 2000, na pretras sa dostal však až teraz. Dôvodom je fakt, že členovia gangu, neslávne známeho ako kyselinári, spáchali závažné zločiny, ktorými sa museli až doteraz súdy zaoberať a za ktoré sa rozdávali doživotné tresty.


Odsúdený Lomjanský dostal v kauze kyselinári úhrnný trest odňatia slobody na 12 rokov. Doživotie ho minulo. Ako člen gangu totiž nakoniec takpovediac celý gang kyselinárov „natrel“.

Lomjanský tento súdny proces nechcel!

Miroslav Zeman mal veľké šťastie v nešťastí. Pokus o jeho brutálne zavraždenie síce prežil no už dlhšie žije pravdepodobne v utajení, údajne na Novom Zélande. Odsúdený na doživotie Šitta nemá čo stratiť a do súdneho procesu ide s určitým optimizmom. Chce vypočúvať muža, ktorý tvrdil, že ho spolu s Petrom surovo bili, škrtili a chceli pripraviť o život. Všetko sa malo stať v istej historickej budove v Bratislave. Vraždu údajne prekazil neustále vyzváňajúci telefón. Šitta a Lomjanský sa vtedy mali zľaknúť toho, že ich vystopuje polícia. Rozhodli sa preto vraždu dokonať na inom mieste.

V tomto dome chceli údajne zavraždiť Miroslava Zemana:

Dopravnú nehodu mali zmanipulovať

Šitta a Lomjanský zo strachu z vypátrania mali údajne surovo dobitého Zemana naložiť do auta. Nasmerovali si to do Malých Karpát, presnejšie na Pezinskú Babu. Tam si našli miesto, kde auto so Zemanom spustili do hlbokej rokliny. Dokaličený Zeman však chladnokrvný pokus o jeho likvidáciu prežil. A odvtedy je poškodeným a súčasne aj svedkom, ktorý sa ukrýva na neznámom mieste. Polícia však disponuje jeho výpoveďou.

 

Dnešný súdny proces by sa konať nemusel

Sudca mal v úmysle zastaviť toto trestné stíhanie už pred niekoľkými rokmi. V prípade R. Šittu to bolo logické. Za najťažšie zločiny, ktoré ako člen organizovaného gangu kyselinárov spáchal, bol odsúdený na výnimočný trest. V jeho prípade aj prokurátor s názorom sudcu súhlasil. V prípade P. Lomjanského prokurátor so zastavením trestného stíhania vo veci pokusu vraždy Zemana nesúhlasil a chcel ho dostať na lavicu obžalovaných. A preto sa obaja opäť dostali pred súd.

A tu je exkluzívna spoveď matky Miroslava Zemana. Opísala nám aj to, akým spôsobom mali jej syna kyselinári mučiť...

Rastislav Šitta s procesom súhlasí

A prečo? Má motiváciu! Už dnes sa o nej na chodbe súdu zmienil jeden z obhajcov obžalovaných kyselinárov. Lomjanský dostal v porovnaní s hlavnými členmi bandy relatívne nízky trest. Šitta dostal doživotie. Ak by Lomjanský mohol zostať v base čo najdlhšie, tak to je motivácia pre každého podvedeného člena bandy! Šitta sa najnovšie vyjadril, že na nadchádzajúcom hlavnom pojednávaní bude vypovedať a teda bude aj prítomní. Rovnako bude vypovedať aj Lomjanský.

Reakcia Šittu po verejnom zasadnutí Okresného súdu v Pezinku:

Rastislav Šitta už takpovediac nemá čo stratiť. Lomjanský však už na marcovom hlavnom pojednávaní zrejme rozohrá hru, v ktorej sa bude snažiť dostať spod obžaloby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy