Skoro jasno
17°
Bratislava
V byte ju našli zdrogovanú, po prevoze do nemocnice zomrela. Vyhasol život len 17-ročného dievčaťa
Zdielať na

V byte ju našli zdrogovanú, po prevoze do nemocnice zomrela. Vyhasol život len 17-ročného dievčaťa

JUŽNÁ MORAVA / Rodina z južnej Moravy prišla o svoju 17-ročnú dcéru potom, čo skončila na byte v Malackách s mužom, ktorému v noci nasadla do auta. Na následky intoxikácie zomrela. Muž je obvinený z drogovej trestnej činnosti. Prípad sa stal v júli minulého roka, no pozostalí nabrali sily o strate milovanej Antónie hovoriť až v súčasnosti. Prípadu sa venovala Nicol Richterová.

​"Antónia išla večer s kamarátkou von, prišla v poriadku domov. Keď prišla, povedala svojej mame, že si potrebuje na chvíľu odbehnúť von. Vtedy to bolo poslednýkrát, kedy ju jej maminka videla," opísala posledné hodiny života 17-ročnej Antónie jej teta. V osudný večer išla von osláviť čerstvo získanú prácu.

Len 17-ročná Antónia nasadla do auta s 36-ročným mužom

"Nebola pol roka vonku, tak som ju pustila a povedala som jej, nech je o tretej ráno doma. Všetko dodržala, niečo si vzala z izby a že sa o chvíľu vráti. Ale už sa nevrátila. Mala ísť na úrad práce, dostala zmluvu v práci. Po ôsmej hodine ráno už nebrala telefón," vysvetlila jej mama. Zosnulá Antónia mala zatiaľ z neznámych príčin nasadnúť do auta 36-ročnému mužovi. Mali spolu odísť z českej Břeclavi do Malaciek na byt.

"Svedok vypovedal, že počul ranu a našiel ju v kŕči. Zomrela pre zlyhanie srdca, pľúc, prakticky celého organizmu v dôsledku toho, že mala v sebe veľkú dávku drog. Organizmus to nevydržal," priblížila jej teta Gabriela Totková. Kriminalisti v inkriminovanej domácnosti zaistili stopy. 

U muža v byte našli veľké množstvo drog

"Uňho v byte bolo objavené obrovské množstvo drog. Všetky drogy, ktoré mala Antónia v sebe, boli nájdené uňho. Dával jej napiť z minerálky, mám ale podozrenie, že koktail z drog bol namiešaný práve už v tej minerálke. Potom jej asi bolo ešte viac zle, vracala a kolabovala," uviedla Gabriela Totková. Záchranári dievča previezli z bytu priamo do malackej nemocnice. Tam jej už žiaľ nedokázali pomôcť. 

"Vidieť sme ju nemohli, nebolo nám to ani odporúčané. Po pitevnej správe bolo jasné, že má na tele strašne veľa modrín. Mala aj opuch mozgu, modriny na chrbte, rukách, kolenách," pokračovala teta Tonky. Pýtali sme sa matky zosnulej, či sa s ňou niekedy muž snažil skontaktovať. Podľa jej slov sa tak nestalo. Podľa zistení TV JOJ byt v Malackách vlastní mama obvineného 36-ročného muža. Zvonček v bytovom dome mali všetci, okrem ich rodiny. O stanovisko sme preto požiadali jeho advokáta. 

Muž odmieta akékoľvek obvinenia

"Môj klient v súčasnosti obvinenia, ktoré sú mu kladené za vinu, popiera. Toto konanie je v štádiu prípravného konania. To, čo je mu zatiaľ pripísané za vinu, nebolo doposiaľ vykonaným vyšetrovaním preukázané," ozrejmil Karo Ćopák, advokát obvineného. Faktom zostáva, že muža zatiaľ neobvinili z prečinu usmrtenia a ani znásilnenia. "Obvineného stíhajú za drogovú trestnú činnosť, za čo mu hrozí 15 až 20 rokov za mrežami," informoval advokát poškodenej strany René Michalov. 

Polícia na naše otázky neodpovedala. Uviedla len, že zatiaľ prebieha vyšetrovanie a k zabezpečeným dôkazom ani k procesným úkonom sa nie je možné zatiaľ vyjadriť. "Z lustrácií obvineného nevyplýva drogová minulosť. Obžaloba na obvineného prichádza do úvahy po skončení prípravného konania. Návrh na väzbu Okresnej prokuratúry Malacky prvostupňový súd akceptoval," znelo stanovisko polície. 

Teta zosnulej: Nič neprebieha tak, ako by malo

Podľa našich zistení nie je vyhotovený znalecký posudok. "Nič neprebieha tak, ako by malo," uviedla teta Tonky. "Dôkazová situácia je podľa nášho názoru dostatočná a máme za to, že medializácia tohto prípadu zefektívni dokazovanie," vyjadril Michalov. 

Obvinený je v súčasnosti stíhaný na slobode. "Prokurátor v Malackách nedodržal nejakú zákonom stanovenú 48-hodinovú lehotu. Prekročil ju, a tým je páchateľ vyšetrovaný na slobode. Tak sme to pochopili," dodala teta zosnulej. Podľa jej slov je jeho "tatínek" vplyvný človek, ktorý vlastní reality. "Neviem či mu nejako nepomáha alebo zaňho niečo žehlí," uviedla. Pripadá jej záhadné, ako môže byť takýto človek prepustený.

"K tomu, že mal Krajský súd Bratislava iný právny názor na začiatok plynutia lehoty zadržania ako prokuratúra a prvostupňový súd, sa vyjadrovať nebudeme," vysvetlil súd. Zaujímavosťou na celom prípade je, že obvinený muž má len o 6 rokov mladšiu dcéru od nebohej Antónie. "Moja Tonka milovala život a keď žila, tak žila naplno. Milovala zvieratá, ľudí, chcela pomáhať. Bola strašne dobrosrdečná," povedala mama zosnulej.

"Je to naozaj strašná tragédia. Zbytočne vyhasol ľudský život," uzavrela teta zosnulej Antónie.

Najčítanejšie správy