Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Seniori, dávajte pozor. Podvodníci vyvolávajú a vymáhajú peniaze
Zdielať na

Seniori, dávajte pozor. Podvodníci vyvolávajú a vymáhajú peniaze

BRATISLAVA / Rodina, ktorá má na svedomí niekoľko podvedených seniorov, bude zrejme musieť so svojim nekalým podnikaním na chvíľu prestať. Trojicu podvodníkov totiž zadržala bratislavská kriminálka.

Vydávali sa za lekárov, či právnikov

Bratislavská kriminálka prehľadala viacero priestorov. Nabehli aj do jedného z bytov v Trnávke a zadržali troch príbuzných. 39-ročného Vincenta z Váhoviec, o rok mladšiu Ingrid z Bratislavy a 34-ročnú Angeliku zo Senca. Trojica mala v posledných dvoch mesiacoch telefonicky osloviť minimálne ôsmich seniorov. Vydávali sa za lekárov, právnikov či pracovníkov bánk, pričom využili overenú fintu.

Klamali o dopravnej nehode

Že ich deti mali dopravnú nehodu, pri ktorej sa zranili ďalší ľudia a ak nezaplatia, skončia na súde. Poškodení potom peniaze odniesli na dohodnuté miesto. Celkovo od nich vylákali viac ako 134 000 eur. Časť peňazí si páchatelia nechali a časť odovzdávali svojim komplicom. O koho ide policajti naďalej vyšetrujú. Kriminálka zaistila finančnú hotovosť, drogy, rôzne šperky a dve luxusné autá.

Hrozí im 15 rokov

O tom či bude trojica obvinených stíhaná väzobne bude sudca rozhodovať v sobotu, 23.decembra. V prípade dokázania viny im hrozí 10 až 15-ročný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy