Polojasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Zrazený chodec a dve dopravné nehody: Košice zažili rušný večer
Zdielať na
Krimi

Zrazený chodec a dve dopravné nehody: Košice zažili rušný večer

KOŠICE / Pokojný podvečer a noc v Košiciach narušili viaceré dopravné nehody. Na rýchlostnej ceste smerom do Košíc zrazil kamionista muža, ktorý mu skočil pod kolesá. O hodinu neskôr pri Luníku 9 skončil pod kolesami auta chodec, ktorý sa snažil prebehnúť cez cestu a na križovatke ulíc Watsonová - Komenského, sa zrazila dodávka s osobným autom. Všetky 3 prípady prešetruje polícia.

​Auto zrazilo chodca pri autobusovej zastávke na rýchlostnej ceste smerom z Prešova do Košíc. Chodcovi po zrážke nedokázali pomôcť už ani záchranári. Stalo sa to pri záhradkárskej lokalite Moňov potok, ktorá sa nachádza pri rýchlostnej ceste. Podľa našich informácií mal muž čakať na krajnici na prichádzajúci kamión, pod ktorý skočil. Zraneniam podľahol na mieste.

Policajný kriminalisticky technik zaisťoval stopy. "Poverený príslušník začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," reagovala hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová. Počas dokumentovania udalosti bol úsek úplne zatvorený a obchádzka viedla cez okolité obce. 

Približne o hodinu neskôr zrazil vodič osobného auta chodca pri osade Mašličkovo pri Luníku 9, ktorý prebehoval cez cestu na mieste, kde nemal čo robiť. "Záchranári pacienta s polytraumou na umelej pľúcnej ventilácii po ošetrení transportovali do nemocnice v Košiciach," uviedla hovorkyňa Operačného strediska ZZS SR Petra Klímešová. Muž utrpel vážne poranenia.

K dvom nehodám sa pridala aj tretia

Krátko pred 23.00 h došlo k ďalšej vážnej dopravnej nehode, tentokrát na križovatke ulíc Watsonova a Komenského. Podľa prvotných informácii vodič dodávky pravdepodobne nerešpektoval značku stop a do dráhy vošiel Škodovke. Škodu bočný náraz pretočil a dodávka skončila prevrátená na boku niekoľko metrov od križovatky.

Pri nehode sa zranili 3 osoby, z toho 18-ročného poľského vodiča ošetrili na mieste. Jeho 17-ročná spolujazdkyňa ošetrenie odmietla. Najhoršie však dopadla vodička Škody, ktorá si pri bočnom náraze silno udrela hlavu. "64-ročnú ženu s úrazom s úrazom hlavy záchranári ošetrili a transportovali do nemocnice v Košiciach," dodala Klímešová."U oboch účastníkov boli dychové skúšky negatívne. Na vozidlách bola škoda vyčíslená predbežne na 16-tisíc eur," priblížila hovorkyňa KR PZ Košice. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy