Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Mladíkova smrť spustila sériu protestov. Obžalovanému hrozí doživotie
Zdielať na

Mladíkova smrť spustila sériu protestov. Obžalovanému hrozí doživotie

BRNO / Hádka dvoch mužov v električke sa skončila smrťou jedného z nich. Obžalovaným je Ukrajinec a po vražde sa v Česku konala séria občianskych protestov.

​Mladík prišiel o život na následky pobodania. Ľudia, ktorí ho poznali, prehovorili, že zavraždený mladý muž si to nezaslúžil. Kameramani nemali voľní prístup dovnútra súdnej siene, tam sa ale často prejavovala skupina, ktorá podporovala zavraždeného Nikolasa. Kamarát zavraždeného praje obvinenému smrť. "Za to, čo mu urobil, by som mu želal smrť. Všetci, čo tu stojíme, sme s Nikolasom," vyjadril sa.

Bránil sa vreckovým nožom 

Muž bol obvinený z brutálnej vraždy, i za zranenie niekoľkých ľudí v električke. Za tieto skutky mu hrozí doživotie, v súčasnosti je vyšetrovaný na slobode. Obvinený odmieta vinu za vraždu. Podľa jeho slov skupinku iba okríkol, pretože na zastávke púšťala hudbu príliš nahlas. "Ja, Ukrajinec, človek nižšej triedy, som si dovolil im, pánom zemegule, niečo vyčítať," povedal obžalovaný.

Skupinka ho mala za to brutálne zbiť, muž sa bránil vreckovým nožom na syr a mäso. "Ako som hovoril, bola to vynútená sebaobrana," uviedol obžalovaný. Vražda rozpútala demonštrácie a bitky medzi skupinkami Ukrajincov a Rómov. Krajský súd strážili policajti. Súdne vyšetrovanie bude pokračovať v januári. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy