Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Večer zaparkovali pred domom, ráno nemali na čom ísť do práce
Zdielať na

Večer zaparkovali pred domom, ráno nemali na čom ísť do práce

SNINA / Autom vyletel na chodník, zdemoloval dve zaparkované autá a odmietol sa podrobiť dychovej skúške na alkohol aj odberu krvi. Policajti preto 43-ročného vodiča zo Sniny umiestnili do cely policajného zaistenia. Majitelia rozbitých áut hovoria, že tento rok im nezodpovednou jazdou niekto poškodil vozidlá už tretíkrát.

Majiteľom vozidiel zostali len zdemolované vraky. Večer svoje autá zaparkovali ako vždy pred domom, ráno však už nemali na čom prísť do práce.

Vodič podľa svedkov najprv narazil do betónového múru, neskôr do dvoch zaparkovaných áut. "Na tomto mieste mi tento rok rozbili auto už tretíkrát, lebo lietajú tadiaľ ako blázni," uviedol majiteľ jedného z poškodených áut.

Priestor na vyjadrenie sme dali aj vodičovi, ktorý nehodu spôsobil. Jeho reakcie však musela krotiť polícia. "Dychovej skúške sa bez nebezpečenstva pre jeho zdravie odmietol podrobiť," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Taktiež odmietol odber krvi alebo iného biologického materiálu, či nie je ovplyvnený návykovou látkou, hoci by to pri vyšetrení nebolo spojené s nebezpečenstvom pre jeho zdravie.

V takýchto prípadoch je podľa polície odmietnutie dychovej skúšky považované za trestný čin rovnako, ako keby vodič nafúkal nad jedno promile. 43-ročnému mužovi preto vzniesli obvinenie z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy