Jasno
21°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Medvedica zaútočila na poľovníka: Spoločná poľovačka sa takmer skončila tragicky
Zdielať na
Krimi

Medvedica zaútočila na poľovníka: Spoločná poľovačka sa takmer skončila tragicky

KĽAČNO / Takmer tragicky sa skončila spoločná poľovačka nad obcou Kľačno. Medvedica zaútočila na poľovníka. V poslednej chvíli stihol vystreliť a zranené zviera ušlo.

Na poľovníka vybehla počas spoločnej poľovačky nad obcou Kľačno v okrese Prievidza medvedica. "Bál sa, že príde k jeho zraneniu a tak na ňu z jedného metra vystrelil," priblížil situáciu Marek Veverica. Poľovníci si zviera všimli v poslednej chvíli. Začali kričať, ale medvedica neušla. Naopak, rozbehla sa priamo k jednému z nich. "Strieľal zo vzdialenosti 80 centimetrov, keď hrozilo, že sa doňho zahryzne," povedal Veverica. Zranené zviera ušlo do lesa, poľovníci ju išli hľadať. "Prešli sme 5 kilometrov, ale medveďa sme nenašli, takže nebol smrteľne zranený," informoval Marek Veverica. 

Medvedica utekala na vrchol pohoria, poľovníci predpokladali, že sa skryje. Útočiace zviera mohlo mať podľa poľovníkov 150 kilogramov. Vyrušila ju zrejme streľba. "Počas poľovačiek sa takéto niečo stáva," vysvetlil Veverica. Pred mesiacom pár kilometrov od miesta, kde zviera zaútočilo na poľovníkov, ďalšia medvedica zaútočila aj na hubára. Ten toľko šťastia nemal, zahryzla sa mu priamo do nohy. Nie je vylúčené, že ide o toho istého jedinca. "Ja som kričal, spadol som na zem a ona ma hrýzla do stehna," povedal napadnutý hubár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy