Oblačno
16°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Brutálny útok na dôchodcov, žena zraneniam podľahla. Dobodať ich mala vlastná vnučka
Zdielať na

Brutálny útok na dôchodcov, žena zraneniam podľahla. Dobodať ich mala vlastná vnučka

BARDEJOV / Tragicky sa skončil útok nožom na 86-ročného muža a 82-ročnú ženu v obci na východe Slovenska. Žena, žiaľ, zraneniam podľahla. Podozrivou je vnučka seniorov, ktorá s nimi podľa miestnych žila v jednom dome.

"Dievča dopichalo babku a dedka," uviedol obyvateľ Koprivnice Marek. Do dediny smerovali nielen dve posádky záchranárov, ale aj početné policajné hliadky a tiež kriminalistický výjazd na čele s krajským vyšetrovateľom. Incident sa mal udiať na dvore a videli ho aj susedia. Dievčina podľa miestnych pochádza z rozvedenej rodiny. Otec býval na tom istom dvore, ale v inom dome.

"Bývali v Giraltovciach a prišli tu bývať ku babke, ona ani ku otcovi nešla," povedal Koprivničan Dušan. Aj podľa zdroja televízie JOJ je podozrivou z útoku na seniorov ich vlastná vnučka, ktorá podľa miestnych s nimi žila pod jednou strechou v ich dome. Oboch seniorov ratovali záchranári. "Záchranári na mieste ošetrili 86-ročného muža, ktorého následne s polytraumou na umelec pľúcnej ventilácii transportovali do nemocnice v Bardejove. 82-ročnú ženu po ošetrení transportovali s úrazom hlavy do nemocnice v Prešove," informovala Petra Klimešová z Operačného strediska záchranárov.

"Babka vraj počas prevozu do nemocnice zomrela," dodal obyvateľ Marek. "Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove v prípade vykonáva prvotné procesné úkony. Polícia na prípade intenzívne pracuje," avizovala hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová. Príbuzný seniorského páru nám mimo kameru opísal problémy, ktoré s vnučkou museli neraz prežiť. Podľa jeho slov mala psychické problémy a mala sa liečiť. Nevylúčil ani to, že mladá dievčina zapila nejaké lieky alkoholom. Ráno si podľa neho kúpila v obchode fľašu. "Dedko je v kritickom stave," uviedol Marek, obyvateľ Koprivnice. "Nechápem, čo sa to stalo," dodal Dušan z Koprivnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy