Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Podozrivé úmrtia na klinike: Polícia vyšetruje možnú vraždu viac ako piatich ľudí
Zdielať na

Podozrivé úmrtia na klinike: Polícia vyšetruje možnú vraždu viac ako piatich ľudí

BRNO / Česká polícia vyšetruje možnú vraždu viac ako piatich ľudí v súkromnej klinike v Brne. Neznámemu páchateľovi by v prípade dokázania viny hrozilo 20-ročné väzenie alebo doživotie.

​Údajné podozrivé úmrtia má polícia prešetrovať na klinike v Brne. Je to v podstate hospic, ktorý má jednotky intenzívnej starostlivosti pre stabilizovaných pacientov najmä s dýchacími problémami, ktorí potrebujú dýchacie prístroje. 

Polícia v hospici zasahovala a odniesla si dokumentáciu mnohých pacientov, podozrenie z vraždy vyšetruje u viac ako piatich prípadov. Požiadala aj o prístup k citlivým zdravotným informáciám, tomu chcela klinika zabrániť, ale súd zbavil kliniku mlčanlivosti s tým, že svedectvo a vyšetrovanie polície uvedené v policajnom spise je závažné. Klinika sa odvolala k ústavnému súdu. 

"Podľa ústavného súdu došlo k prelomeniu mlčanlivosti správnym procesným postupom. Súd preto sťažnosť kliniky zamietol ako neopodstatnenú," uviedla Kamila Abbasi, hovorkyňa ústavného súdu. Klinika akékoľvek protiprávne konanie odmieta a vydala prehlásenie, v ktorom uviedla, že s políciou plne spolupracuje a poskytla jej svoje interné vyšetrovanie, ktoré úmyselné pochybenie vylučuje. Oficiálne informácie polícia ani štátne zastupiteľstvo neposkytlo. Nevie sa tak, čo presne policajti preverujú či v akej fáze sa vyšetrovanie nachádza. Vraždy sa mali stať v období od apríla roku 2021. Prípadný odsúdený páchateľ by mohol dostáť doživotie.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy