Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Okamihy hrôzy pre mladíka: Zbili ho do bezvedomia a vliekli priviazaného za autom
Zdielať na

Okamihy hrôzy pre mladíka: Zbili ho do bezvedomia a vliekli priviazaného za autom

HLOHOVEC / Priviazali ho o auto, ťahali po poľnej ceste, brutálne zbili, zavreli do kufra a vyhodili na zastávke. Neuveriteľná dráma odštartovala v Hlohovci. Partia mužov si tam v noci počkala na 20-ročného mladíka.

Pätica mužov si mladíka bez domova počkala zhruba o pol tretej ráno na parkovisku neďaleko námestia. Keď ho prinútili nastúpiť do auta, začali ho biť a vyčítať mu, že oznámil polícii, ako sa mali vlámať do domu. Potom sa presunuli do jednej časti Dvorníkov, kde zabočili k poliam.

"S autom zašli do obce Dvorníky, časť Posádka, zabočili na poľnú cestu, kde ho skopli na zem, priviazali mu o nohu lano a ťahali autom niekoľko metrov. Keď sa mu podarilo z lana dostať, pribehli opäť k nemu a v bitke pokračovali ďalej. Potom mu prikázali, aby sa vyzliekol a z oblečenia mu zobrali mobil, preukaz a päťeurovú bankovku. V útoku prestali až potom, čo si mysleli, že osoba je už v bezvedomí," opísala hovorkyňa polície v Trnave Mária Linkešová.

Podľa našich zistení mal jeden z páchateľov počas toho sedieť v kufri a držať druhý koniec lana. Keď sa mužovi podarilo z lana vyvliecť, mali ho začať kopať a udierať do hlavy a rebier. Keď si už mali myslieť, že je v bezvedomí, ho dobitého hodili do kufra, kde ho opäť fyzicky napadli a odviezli preč. Dobitého mladíka hodili do kufra auta, kde ho ešte raz napadli a nakoniec ho vyhodili na autobusovej zastávke v obci Bojničky. Tam požiadal o pomoc v najbližšom dome staršiu ženu a krátko pred 6.00 h mu policajti z Hlohovca privolali záchranárov. S viacerými zraneniami po celom tele ho v nemocnici jednorazovo ošetrili. Policajti ho potom mali odviezť do Hlohovca, odkiaľ mu zavolali záchranku. Muž mal skončiť v nemocnici okrem iného s poranením hlavy a s pomliaždeným hrudníkom. 

Troch z pätice podozrivých zo spáchania skutku polícia zadržala krátko nato, neskôr i ďalšie dve osoby. Muži vo veku 18, 20, 21, 26 a 31 rokov boli už v minulosti súdne trestaní, prevažne za násilné trestné činy. "Z dôvodu, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti a aj vzhľadom na ich trestnú minulosť sú všetky osoby stíhané vo väzbe," doplnila Linkešová.

Okrem vodiča mali byť všetci v čase skutku pod vplyvom alkoholu a traja z nich boli za trestnú činnosť v podmienke. "Navyše, jeden z obvinených mal pritom v čase voľna vypomáhať v rámci občianskej iniciatívy pri riešení výtržností mladistvých v meste Hlohovec. V prípade dokázania viny im môže hroziť za tieto skutky trest odňatia slobody až na 12 rokov, " uviedla hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy