Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
V garáži nákupného centra ozbrojený muž ohrozoval ženy a deti
Zdielať na

V garáži nákupného centra ozbrojený muž ohrozoval ženy a deti

Zdroj: TASR

TRNAVA / K dramatickému incidentu došlo v Trnave. V podzemnej garáži nákupného centra ohrozoval ozbrojený muž ženy a malé deti.

Na ženu mieril so zbraňou v ruke

"Trnavskí policajti zadržali a obvinili 48-ročného recidivistu z okresu Nitra, ktorý sa mal v poslednom období zdržiavať v okrese Galanta. Muž skončil vo vyšetrovacej väzbe v Ilave," informovala trnavská polícia na sociálnej sieti. 

Muž si mal vyhliadnuť vodičku, ktorá nasadala do zaparkovaného auta na parkovisku trnavského nákupného centra. "Zrazu mal otvoriť predné dvere a namieriť na ženu zbraň," uviedla polícia. Duchaprítomná žena z auta okamžite vystúpila a utiekla preč.

Ozbrojený muž nastúpil do auta k matke s deťmi

O pol hodinu neskôr mal muž svoj čin na parkovisku zopakovať. Vodička práve vychádzala z podzemných garáží, keď zadné dvere otvoril ozbrojený muž. V aute pritom sedeli aj jej dve maličké deti. "Muž na ženu namieril zbraň a žiadal od nej, aby ho odviezla do Serede, čo vystrašená žena z obavy o svoj život aj urobila. Počas jazdy jej zobral aj peňaženku s osobnými dokladmi, hotovosťou a platobnou kartou, s ktorou neskôr štyrikrát zaplatil," priblížila polícia.

Prípadmi sa ihneď začali zaoberať trnavskí kriminalisti

"Policajtom sa operatívnou činnosťou, analýzou kamerových záznamov a pomocou svedeckých výpovedí podarilo osobu podozrivú zo skutku rýchlo stotožniť a zadržať," uviedla polícia. Muž mal pri útoku použiť napodobeninu krátkej strelnej zbrane. Tú mu policajti zaistili. "Mal si ju pritom zakúpiť v hračkárstve len krátko predtým. Muž sa nakoniec policajtom k obom skutkom priznal," informovala polícia.

Vyšetrovateľ muža obvinil zo zločinu vydierania a prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku. Zároveň podal podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie. "Trnavský sudca sa s návrhom stotožnil a policajti viackrát súdne trestaného muža eskortovali do výkonu väzby. V zmysle zákona mu môže hroziť trest odňatia slobody až na 10 rokov," uzavrela polícia.

Agresívny muž ohrozoval pacientov v Českej republike:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy