Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ľudia v panike utekali z bytov: Požiar zrejme spôsobil bežný omyl
Zdielať na

Ľudia v panike utekali z bytov: Požiar zrejme spôsobil bežný omyl

MICHALOVCE / Chvíle veľkého strachu prežili obyvatelia bytovky v Michalovciach. Na siedmom poschodí sa z balkóna šíril dym. Hasiči museli pri zásahu použiť aj plošinu. Požiar pravdepodobne spôsobila cigareta.

Hasičov na miesto privolali obyvatelia bytovky. Vo vchode totiž zacítili dym. Ľudia v panike vybiehali von, lebo nevedeli, či byt horí. Dym sa valil z balkóna na siedmom poschodí. Obyvateľov bytovky poriadne vystrašil. Viacerí vybehli von a čakali na príchod hasičov. 

"Po príchode na miesto udalosti sme prieskumom zistili, že zadymenie bolo od tlejúceho matraca na balkóne," upresnil veliteľ zásahu Hasičského a Záchranného Zboru v Michalovciach Marek Slivka. Hasiči sa do bytu dostať nevedeli, keďže majiteľ v čase požiaru doma nebol. Museli preto použiť vysokozdvižnú plošinu. "Matrac sme zniesli vysokozdvižnou plošinou na zem a uhasili," opísal akciu veliteľ zásahu.

​Vďaka rýchlemu zásahu hasičov a všímavosti obyvateľov sa našťastie požiar nerozšíril. Príčina sa vyšetruje, no s najväčšou pravdepodobnosťou oheň zapríčinil neuhasený ohorok z cigarety. "Našťastie na balkóne nebol žiadny iný horľavý materiál, takže sme to rýchlo uhasili," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy