Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dvoch mužov spojil počas noci alkohol. Vrazili autom do plota a z miesta ušli
Zdielať na

Dvoch mužov spojil počas noci alkohol. Vrazili autom do plota a z miesta ušli

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Dvoch mužov – Ukrajinca a Slováka, spojil počas noci alkohol. Stretli sa na pumpe, a keďže si zrejme ľudsky sadli, vydali sa spolu za nočnými zážitkami. Ukončila ich až ranná nehoda v Spišskej Novej Vsi. Vrazili do plota a z miesta ušli.

Vozidlo s dvoma mužmi sa pravdepodobne rútilo vo vysokej rýchlosti, keďže nezvládli miernu zákrutu. Vrazili do brány aj plota a potom zmizli.

Keď k areálu firmy dorazili policajti, dvojicu ani poškodené auto tu už nenašli. S majiteľom firmy sme sa rozprávali mimo kamery. Podľa neho bolo šťastím, že netrafili prichádzajúceho zamestnanca do areálu, keď sa v šmyku rútili do oplotenia. Ten vošiel do areálu pár sekúnd po nehode. "Vodič sa pravdepodobne nevenoval plne vedeniu vozidla, zišiel z cesty a pravou prednou časťou vozidla zachytil vstupnú bránu oplotenia firmy. Vodič však na mieste nezotrval," informovala Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Policajti sa pustili do prehľadávania mesta a okolia. Zničený Volkswagen s Ukrajinskou značkou aj s dvojicou mužov našli PMJ-čkári na čerpacej stanici za pár minút a o necelé tri kilometre ďalej. "Osoby boli počas kontroly podrobené dychovej skúške s pozitívnym výsledkom – cez 2,5 promile. Obe osoby boli zadržané a umiestnené do cely policajného zaistenia," povedala hovorkyňa.

To svedčí, že muži nemali o alkohol počas noci núdzu. Zážitky, ktoré stihli spolu počas noci zažiť, sa zrejme nedozvieme. Existuje aj podozrenie, že sa vodiči po nehode vymenili. A teda že jeden spôsobil nehodu a potom si za volant sadol druhý. Či to bolo skutočne tak musia vyšetriť spišskonovoveskí dopraváci. "Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Na poškodenej bráne a oplotení bola škoda predbežne vyčíslená na 2 000 eur," dodala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy