Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Pri požiari prišli o dom. Maminu pomoc Roman odmieta, lebo sa bojí návratu mŕtveho otca
Zdielať na

Pri požiari prišli o dom. Maminu pomoc Roman odmieta, lebo sa bojí návratu mŕtveho otca

VEĽKÁ LOMNICA / Počas osláv sestrinho sviatku prišli Roman a jeho družka o domov. Mama za ním dobehla s tým, že jeho skromný príbytok vo Veľkej Lomnici je v plameňoch. Dvojica nevie, kde bude bývať. Maminu pomoc totiž Roman odmieta. Bojí sa návratu mŕtveho otca.

​Roman býval vo svojom skromnom príbytku len so svojou družkou Vierkou a chorou 86-ročnou svokrou. Deti nemali. Dvojica ale z domu odišla na oslavy a práve vtedy mala svokra prikladať do pece papiere. "Ona dala do pece, ja som jej to raz vyhodila a povedala, aby nepálila," hovorí Romanova mama, ktorá býva hneď vedľa. 

Žena ju ale nepočúvla a priložila opäť. No a z príbytku ostali ruiny. "Na lokalizáciu požiaru sme nasadili jeden vysoký tlak a jeden C-prúd. Potrebovali sme ochrániť vedľajšie domy," priblížil Dušan Zwick, veliteľ zásahu OR HaZZ Kežmarok. Romanovi pomoc okamžite ponúkla jeho mama. Tú ale rázne odmietol. Bojí sa, že ho príde pozrieť otec zo záhrobia. Mama sa ale odbiť nedala, syna a nevestu nenechá len tak na ulici. Aspoň že sa pri požiari nikomu nič nestalo a hasiči uchránili okolité príbytky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy