Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Bankomatoví zlodeji opäť úradovali. Prelepili kamery a ušli aj s peniazmi
Zdielať na

Bankomatoví zlodeji opäť úradovali. Prelepili kamery a ušli aj s peniazmi

PRIEVIDZA / Prievidzskí kriminalisti pátrajú po bankomatových zlodejoch, ktorí úradovali priamo v Prievidzi. Najskôr prelepili všetky kamery, potom do bankomatu navŕtali dieru a ušli aj s peniazmi.

Bankomat sa nachádza vedľa frekventovanej cesty. Zlodeji tu úradovali dve hodiny po pol noci. Priestor je monitorovaný tromi kamerami, ktoré najskôr prelepili páskami. Aby dočiahli, vzali si z neďalekej terasy kvetináč. Potom ako paralyzovali kamerový systém, vybrali sa k bankomatu. "Môžeme potvrdiť, že polícia sa zaoberá manipuláciou s bankomatom v priestore vydávania kariet," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Na bankomate urobili dieru. Vďaka nej sa dostali ku káblom, ktoré ho ovládajú. O pár minút odchádzali preč aj s peniazmi. "Neznámi páchatelia sa pokúsili vniknúť do bankomatu a odcudziť z neho hotovosť," potvrdil Dominik Miša, PR manažér VÚB banky.

Dieru v bankomate zamaskovali kusom plechu. Podľa informácií TV JOJ vzali všetky peniaze. "Bližšie informácie povieme, keď nám to procesná situácia dovolí," uviedla Kuzmová.

Naposledy bankomatoví zlodeji vyčíňali v obci Ladce. Aj tu najskôr prelepili kamery, a potom kradli. V prievidzskom okrese, konkrétne v obci Oslany zasa úradovali v máji. Na hlavách mali podľa svedkov kukly. Bankomat odpálili neznámou trhavinou a ušli. Policajti v ani jednom prípade páchateľov nedolapili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy