Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Tragická nehoda: Chodec bol na mieste mŕtvy
Zdielať na

Tragická nehoda: Chodec bol na mieste mŕtvy

SENEC / V Bernolákove došlo k nehode s tragickým koncom. Osobné auto tam zrazilo chodca. Muž bol na mieste mŕtvy. Podľa miestnych obyvateľov je cesta nebezpečná a bolo to len otázkou času.

Bolo krátko pred pol šiestou večer, keď 68-ročný Milan prechádzal popri ceste, ktorá viedla z Bernolákova do Veľkého Bielu. Vonku už bola tma a pršalo. Starší muž mal na sebe tmavé oblečenie a navyše bez reflexných prvkov. Prichádzajúce auto si ho pravdepodobne nevšimlo a do neosvetleného chodca narazilo.

"Došlo k zrážke chodca a osobného motorového vozidla.️ Chodec pri zrážke utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková. Privolaní záchranári začali Milana okamžite resuscitovať, ich snaha bola ale márna.

"Napriek ich snahe sa 68-ročného muža nepodarilo oživiť a museli konštatovať exitus," uviedla hovorkyňa záchranárov Petra Klimešová. Vodičovi dali policajti aj fúkať. Dychová skúška u neho alkohol vylúčila. To, či chodec bol pod vplyvom alkoholu, určí až pitva. Dopravu počas dokumentovania nehody riadili policajti. Vodičov na nevyhnutne potrebný čas usmerňovali do jedného jazdného pruhu. "Ďalšie okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania, resp. znaleckého skúmania," vyjadrila sa hovorkyňa Jana Šimunková. 

Podľa miestnych obyvateľov bolo len otázkou času, kým sa niečo stane. Viacerí chodci totiž cez tento úsek často riskantne prechádzajú. V rámci Bratislavského kraja ide pritom o piatu tragickú nehodu v tomto roku, kedy po zrážke s autom vyhasol ľudský život.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy