Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Čelná zrážka: Predbiehanie sa skončilo vážnou nehodou
Zdielať na

Čelná zrážka: Predbiehanie sa skončilo vážnou nehodou

VEĽKÉ OZOROVCE / Za obcou Veľké Ozorovce došlo dnes popoludní k čelnej zrážke dvoch vozidiel. Vodič osobného auta podľa polície predbiehal autobus a nestihol sa už zaradiť do svojho pruhu. Obaja šoféri skončili v nemocnici.

​Vodič osobného automobilu pravdepodobne nezvládol predbiehací manéver a spôsobil čelnú zrážku s protiidúcim autom. "Oproti mne išlo jedno auto a druhé ma začalo obiehať. Vodič asi nevidel, že má auto v protismere a stala sa čelná zrážka," popísal situáciu šofér autobusu. Silný náraz poškodil aj bočnú stranu autobusu. Viezlo sa v ňom sedem cestujúcich. "Sedelo tu päť malých detí, išli zo školy. Boli tu aj dvaja dospelí, našťastie sa nikomu nič nestalo," povedal šofér autobusu. Pomoc záchranných zložiek potrebovali šoféri oboch vozidiel. Jeden z vodičov dopadol horšie a utrpel pri zrážke ťažké poranenia. 

"V jednom z motorových vozidiel sa nachádzala zakliesnená osoba, ktorú príslušníci vyprostili pomocou hydraulického náradia," odpovedal veliteľ zásahu HAZZ Trebišov Jaroslav Staško. "50 ročného muža s úrazom hrudníka záchranári transportovali do nemocnice v Trebišove. Do rovnakej nemocnice transportovali aj 35 ročného muža s úrazom hlavy, pleca a ramena," upresnila hovorkyňa záchranárov Petra Klimešová. 

Presné okolnosti nehody zisťuje polícia. Počas jej dokumentovania bola cesta obojsmerne uzatvorená. "Na zistenie prítomnosti alkoholu bol vodičovi, ktorý zrážku spôsobil, odobratý v nemocnici biologický materiál. Vykonanou dychovou skúškou sa prítomnosť alkoholu vylúčila aj u druhého vodiča a šoféra autobusu," informovala hovorkyňa.

Najčítanejšie správy