Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Preventívna väzba za pokus o vraždu: Muža napadli sekerou a nožom
Zdielať na

Preventívna väzba za pokus o vraždu: Muža napadli sekerou a nožom

NÁLEPKOVO / 29-ročný Dávid a 30-ročný Lukáš uplynulý týždeň napadli muža v jednom z rodinných domov v obci Nálepkovo. Po týždni sa postavili pred sudkyňu, ktorá rozhodovala o ich vzatí do väzby.

Polícia dvoch mužov obvinila z pokusu o vraždu. Obaja obvinenia popierajú a tvrdia, že sa iba bránili. "Ja som sa chránil, chceli ma zabiť. Mám ľavé rebrá zlomené," prehovoril obvinený Lukáš. Bratia mali údajne najprv zaútočiť sekerou, neskôr chytili aj nôž. Na poškodeného Borisa mali zaútočiť najmenej trikrát, pričom mu porezali hlavu aj ruku. "Nemohol som sa brániť, prišiel ku mne a priložil mi nôž na krk. Potiahol ním a povedal mi, že to je pomsta za mamu," povedal 41-ročný poškodený muž. "Nechcel som toho muža zavraždiť, nie je to pravda," reagoval Dávid, druhý obvinený.

"Krajský policajný vyšetrovateľ obvinil oboch útočníkov z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu a porušovania domovej slobody. Oba skutky sú spáchané formou spolupáchateľstva," vysvetlila hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. Sudkyňa o ich vzatí do väzby rozhodovala viac ako 3 hodiny. "Návrh prokurátora na vzatie do obvinených do väzby bol podaný z preventívnych dôvodov, keďže ich konanie neviedlo k zamýšľanému následku a mohli by dokonať čin, o ktorí sa pokúsili," uviedla hovorkyňa Krajskej prokuratúry v Košiciach Jarmila Janová. 

Sudkyňa sa napokon stotožnila s preventívnou väzbou. Rozhodnutie mestského súdu zatiaľ právoplatné nie je. Prokurátor aj obaja obvinení podali voči rozhodnutiu sťažnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy