Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Luxusný náklad skončil v poli. Prevrátil sa kamión naložený drahými autami
Zdielať na

Luxusný náklad skončil v poli. Prevrátil sa kamión naložený drahými autami

TRENČÍN / Na diaľnici D1 neďaleko Trenčína dnes dopoludnia havaroval kamión. Po tom, ako vodič stratil kontrolu nad riadením, zišiel z cesty práve v úseku, kde nie sú ochranné zvodidlá. Celá jazdná súprava aj s novými autami tak skončila prevrátená v poli.

Kamión, ktorý sa prevrátil, mal namierene zo Slovinska do Poľska, kam prevážal šesť nových vozidiel za vyše pol milióna eur. Vodič však pri Trenčíne pravdepodobne zaspal a na jeho smolu sa tak stalo na mieste, kde končia zvodidlá. Neovládaný kamión tak zrovnal so zemou plot a skončil v poli. 

"Mali sme nahlásenú dopravnú nehodu kamióna mimo cesty, ktorý prevážal osobne automobily. Po našom príchode bola osoba už mimo vozidla, ošetrili ju naši záchranári. My sme zachytili unikajúcu naftu, posypali sorbentom a prečerpali do sudov," uviedol veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru Roman Majzlan.

Vodiča testovali na alkohol

39-ročného vodiča z Poľska po jednorazovom ošetrení podrobili policajti dychovej skúške, ktorej výsledok bol negatívny. Do reči mu veľmi nebolo. Problémom pre odťahovú službu bola predná časť návesu, ktorá sa aj s kabínou a s dvomi naloženými vozidlami prevrátila. Zvyšné štyri automobily zostali nepoškodene.

Na miesto dorazila ťažká technika. "Auta ideme postupne po jednom povykladať na našu odťahovku, odvezú sa na záchytné parkovisko," povedal Ľubomír Kovár z odťahovej služby.

Poškodené vozidla sú na takzvaný hybridný pohon. Čo s nimi bude rozhodne majiteľ z Poľska, ktorý vyrazil na miesto nehody. Premávka bola v dôsledku dopravnej nehody na niekoľko hodín obmedzená do jedného jazdného pruhu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy