Polojasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
VIDEO: Vodiči, takto nikdy neobiehajte. Šofér mohol spôsobiť vážnu nehodu
Zdielať na
Krimi

VIDEO: Vodiči, takto nikdy neobiehajte. Šofér mohol spôsobiť vážnu nehodu

KOŠICKÝ KRAJ / Policajti v Košickom kraji obdržali video, ktoré nakrútil vodič. Tomu sa podarilo zachytiť na svoju kameru v aute nebezpečné predbiehanie vozidla.

K vážnej nehode došlo na veľmi frekventovanom úseku medzi Sečovcami a obcou Dargov. 81-ročný vodič Suzuki, ktorý sa v aute viezol so 76-ročnou ženou mal vraj veľmi naponáhlo. Podľa svedkov sa v zákrute rozhodol predbiehať kamión, na čo doplatila posádka protiidúceho auta.

"Pán argumentoval tým, že sa ponáhľali na hroby," povedala spolujazdkyňa z Opla. "Pred zákrutou išiel kamión, predbiehalo ho osobné auto značky Suzuki vo veľmi vysokej rýchlosti. A začalo ho vynášať na nás, ja som stiahol volant doprava," opísal celý incident vodič Opla. Za volantom Opla sedel 54-ročný muž, ktorý je vodičom z povolania. Aj napriek veľkej snahe už nedokázal zrážke zabrániť. Po náraze autá odhodilo na desiatky metrov od seba. "On mi chytil spredu celý vodičov bok, nás otočilo a hodilo nás ku tomu ukrajinskému kamiónu, čo tu bol," povedal vodič Opla. "U všetkých troch účastníkov dopravnej nehody boli dychové skúšky negatívne," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová. Príčinou nehody bolo pravdepodobne riskantné predbiehanie. Jedno z vozidiel skončilo po silnej zrážke v priekope. "Pred príchodom jednotky hasičského a záchranného zboru sa na mieste zásahu zastavila okoloidúca RZP. Táto posádka zranené osoby vyprostila z vozidiel a poskytla im potrebnú lekársku pomoc," povedal veliteľ zásahu Milan Kudrec.

Pred príchodom jednotky hasičského a záchranného zboru sa na mieste zásahu zastavila okoloidúca RZP. Táto posádka zranené osoby vyprostila z vozidiel a poskytla im potrebnú lekársku pomoc. Traja zo štyroch pasažierov utrpeli pri zrážke ľahké poranenia. Ťažko sa zranila iba spolujazdkyňa zo Suzuki, ktorej na pomoc priletel záchranársky vrtuľník a v stabilizovanom stave ju previezol do košickej nemocnice. "Posádka leteckých záchranárov si na mieste nehody prevzala do svojej starostlivosti 76-ročnú pacientku, ktorá pri náraze utrpela úraz hrudníka. Po celý čas bola pri vedomí," uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. "Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," povedala hovorkyňa Jana Mesárová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy