Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ľudia na Liptove sú zdesení. Za 5 dní až tri zrážky auta s medveďom
Zdielať na

Ľudia na Liptove sú zdesení. Za 5 dní až tri zrážky auta s medveďom

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Obyvatelia Liptova sú už zdesení. Za posledných 5 dní evidujú na liptovských cestách vrátane diaľnice 3 zrazené medvede. Naposledy v pondelok 30. októbra ráno medzi Hybami a Liptovským Hrádkom skrížil medveď cestu vodičovi z okresu Banská Bystrica.

​Z lesa vybehol medveď rovno pod kolesá idúceho auta. Zviera spôsobilo kolíziu s autom. 12-ročný medveď zrážku neprežil. "Tam už vodič nestihol reagovať. Medveď bol na mieste mŕtvy," uviedol Štefan Preisner, člen Zásahového tímu pre medveďa hnedého Sever. 

"Pri škodovej udalosti k zraneniu žiadnych osôb nedošlo. Dychová skúška u vodiča bola negatívna," priblížila Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. Pri váhe zvieraťa až 160 kg ho niesli do auta v plachte šiesti muži. "Do výskumnej stanice TANAP-u. Tam bude potom aj umiestnený na vedecké účely," ozrejmil Preisner.

Len pred pár dňami pri Ivachnovej auto zrazilo medveďa, ktorý po zrážke na mieste zahynul. Vodič sa bál vyjsť z auta, keďže v diaľke videl viacero iných medveďov. A to nebolo všetko. Priamo na diaľničnom privádzači neďaleko Hýb, zrazilo auto 120-kilového 8-ročného medveďa. Toho musel hľadať zásahový tím, keďže medveď z posledných síl opustil cestu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy